La diada de Sant Jordi, una de les dates més assenyalades del calendari català, arriba aquest any més plena que mai d'iniciatives solidàries per ajudar els que més ho necessiten en els actuals temps de crisi. Roses solidàries per acompanyar la gent gran que viu sola, polseres de Sant Jordi per recaptar fons per a un hospital, venda de roses per a fons humanitaris o iniciatives per reciclar llibres usats són algunes de les propostes que impulsen associacions i ONG, més necessitades que mai del suport ciutadà.

La tradicional campanya de l'associació Amics de la Gent Gran "Roses contra l'Oblit", que ja compleix 15 anys consecutius, tornarà aquest any a portar roses a persones grans que viuen soles, i busca voluntaris per arribar-ne al màxim possible. En aquesta ocasió, i amb el lema d'"Aquest Sant Jordi omple de roses el cor de les persones grans", l'associació també posa a la venda, a 4 euros cadascuna, 40.000 roses fetes amb feltre i elaborades a mà pels centres de reinserció de dones de la Fundació Ared i el projecte AmArte de la Fundació Pare Manel.

La Fundació Servei Solidari ha proposat, de la seva banda, el projecte "Recicla Cultura" per animar a vendre llibres usats a un preu simbòlic el dia de Sant Jordi per finançar els cursos d'alfabetització i llengua que l'entitat imparteix a persones immigrades.