El multisales Albèniz de Girona ha anunciat una iniciativa inèdita consistent a oferir entrada a les seves sales de cinema a tots els aturats i als seus familiars al preu simbòlic d'1 euro durant tots els dies de la setmana.

El responsable de programació dels Albèniz, Josep Maria Pallàs, va explicar ahir que l'empresa és conscient que aquest és "un moment difícil" per a molta gent i "no volem que per la qüestió econòmica es perdi l'afició al cinema".

L'oferta és extensiva als aturats i a "tots els familiars" i és vàlida per a "tots els set dies de la setmana". La iniciativa es posarà en marxa aquest divendres coincidint amb una de les estrenes del cinema comercial més esperades de l'any, Iron Man 3.

Amb il·lusió

Pallàs ha assegurat que es tracta d'un projecte "fet amb il·lusió" i, sobretot, amb l'esperança que s'hi afegeixin més empreses del sector.

"Estem tots plegats una mica desesperançats, però volem estendre una mà perquè ningú no quedi exclòs", va dir ahir Pallàs, i va afegir que "per recollir primer s'ha de sembrar".

De fet, el preu d'1 euro s'ha decidit per evitar de donar entrada gratis al col·lectiu de les persones que no tenen feina, ja que oferir les coses de franc pot produir un efecte no desitjat i és que la gent no valori el que se li ofereix.

Per entrar al cinema per 1 euro s'haurà de portar el document que acredita la condició d'aturat. Aquesta situació de crisi, sumada a la puja fins al 21% de l'IVA que ha imposat el Govern espanyol, ha tocat i molt els exhibidors de cinema. El passat cap de setmana té el rècord negatiu d'assistència a les sales dels últims 8 anys.