La UdG commemora enguany 25 anys d´estudis d´informàtica a Girona

02.05.2013 | 07:27

La Universitat de Girona (UdG) ha estat pionera en els estudis d'informàtica a Catalunya i, enguany, commemora els 25è aniversari de la implantació d'aquests a la ciutat, el curs 1987-1988.
Els estudis es van iniciar amb les dues Diplomatures Informàtiques: la de Sistemes Físics i la de Sistemes Informàtics, i es van incloure al programa de l'Escola Universitària Politècnica de Girona (EUPG), que depenia, aleshores, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'EUPG va ser la primera escola a impartir els estudis de Diplomatura Informàtica a Catalunya.
L'any 1994, els estudis van evolucionar i van passar a anomenar-se Enginyeries Tècniques. En aquest casos: la de Gestió i la de Sistemes, que es van impartir a l'Escola Politècnica Superior (EPS) en el marc de la Universitat de Girona.
El curs 1997-1998 es va consolidar el segon grau dels estudis universitaris d'informàtica, amb la titulació de l'Enginyeria Informàtica.
Actualment, amb l'adaptació dels estudis universitaris a l'Espai Europeu d'Educació Superior, el curs 2010-2011 es van iniciar els actuals estudis de Grau en Enginyeria Informàtica i està previst que, el curs 2014-2015, s'imparteixi el Màster en Enginyeria Informàtica.

Alta demanda formativa
Els estudis d'informàtica a Girona han tingut una gran acceptació i han format enginyers informàtics que han tingut una gran integració en l'àmbit empresarial gironí. Actualment, la taxa d'inserció laboral en aquests estudis supera el 92%,i és una de les enginyeries que té més demanda. Molts dels alumnes de la UdG han esdevingut empresaris del sector o han ocupat càrrecs de responsabilitat.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema