La Universitat de Girona (UdG) ha estat pionera en els estudis d'informàtica a Catalunya i, enguany, commemora els 25è aniversari de la implantació d'aquests a la ciutat, el curs 1987-1988.

Els estudis es van iniciar amb les dues Diplomatures Informàtiques: la de Sistemes Físics i la de Sistemes Informàtics, i es van incloure al programa de l'Escola Universitària Politècnica de Girona (EUPG), que depenia, aleshores, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'EUPG va ser la primera escola a impartir els estudis de Diplomatura Informàtica a Catalunya.

L'any 1994, els estudis van evolucionar i van passar a anomenar-se Enginyeries Tècniques. En aquest casos: la de Gestió i la de Sistemes, que es van impartir a l'Escola Politècnica Superior (EPS) en el marc de la Universitat de Girona.

El curs 1997-1998 es va consolidar el segon grau dels estudis universitaris d'informàtica, amb la titulació de l'Enginyeria Informàtica.

Actualment, amb l'adaptació dels estudis universitaris a l'Espai Europeu d'Educació Superior, el curs 2010-2011 es van iniciar els actuals estudis de Grau en Enginyeria Informàtica i està previst que, el curs 2014-2015, s'imparteixi el Màster en Enginyeria Informàtica.

Alta demanda formativa

Els estudis d'informàtica a Girona han tingut una gran acceptació i han format enginyers informàtics que han tingut una gran integració en l'àmbit empresarial gironí. Actualment, la taxa d'inserció laboral en aquests estudis supera el 92%,i és una de les enginyeries que té més demanda. Molts dels alumnes de la UdG han esdevingut empresaris del sector o han ocupat càrrecs de responsabilitat.