La propera campanya escolar de Bitò Produccions, Zona Teatre, oferirà als alumnes gironins de secundària i batxillerat espectacles que estan dins del Festival Temporada Alta. L'objectiu és que els alumnes puguin veure estrenes i obres de primer nivell com 'Operetta' i 'Jo Mai' que normalment no s'inclouen dins les programacions de teatre escolar. D'altra banda, pel que fa a l'àmbit infantil i de primària, els alumnes podran veure per primer cop espectacles en anglès. Enguany, la campanya de teatre escolar ha tancat amb l'assistència de 18.351 alumnes d'un centenar d'escoles gironines. Durant aquest passat curs s'han fet 83 funcions, un 20% més que l'edició anterior.

El proper curs, la programació de Zona Teatre comptarà amb dos espectacles dins del Festival Temporda Alta, 'Operetta' de Cor de Teatre i 'Jo Mai' d'Iván Morales. La qualitat musical d''Operetta' la converteix en una proposta recomanable per als més joves que s'inicien en l'audició vocal polifònica. D'altra banda, l'espectacle d'Iván Morales està dirigit a un públic jove i compta amb alguns dels actors més presents en l'escena catalana actual tals com Àlex Monner, Marcel Borràs, Oriol Pla, Laura Cabello o Xavier Sáez. L'obra es tracta d'un conte amb música en directe que narra la història d'un grup de nois i noies que intenten formar una família entre ells.

La programació de Zona Teatre per a Secundària i Batxillerat també comptarà amb muntatges com 'Don Juan, memòria amarga de mi', 'La asombrosa historia de Mr. Snow' i les representacions de les lectures 'Tot assajant', 'El cafè de la Granota', 'Fèlix' o 'Galatea', entre d'altres. Pel que fa a les propostes infantils, la novetat és que els més petits podran veure per primer cop espectacles en anglès com 'Confetti Circus' a càrrec de Cirquet Confetti, 'The happy prince' la versió en anglès d'El Príncep Feliç' de la companyia La Baldufa i muntatges musicals com 'La Ventafocs' de la Roda Produccions. Tot i això, la programació pel curs 2013 i 2014 també compta amb obres en llengua catalana tals com 'Els 3 óssos', 'Contes del cel' o 'Papirus'. Aquesta iniciativa té el suport dels ajuntaments de Salt, Girona, Palafrugell, Ripoll, Lloret e Mar i Figueres.

Aquesta nova programació sorgeix després dels "bons resultats" de la campanya del curs 2012-2013. En concret, un total de 18.351 alumnes de més d'un centenar d'escoles de les comarques gironines han participat en la campanya de teatre escolar 'Zona Teatre'. Durant aquest curs s'han programat un total de 19 espectacles, 11 d'ells per a Infantil i Primària, i s'han fet 83 funcions, un 20% més que la campanya anterior.

Els espectacles s'han combinat amb activitats complementàries relaciones amb el muntatge teatral o visites culturals a museus i zones d'interès històric que han aplegat a 1.100 alumnes. Una de les propostes paral·leles més exitosa ha estat les xerrades 'Vull saber-ne més' que s'han ofert de manera gratuïta després de cada espectacle als alumnes de Batxillerat. Aquesta campanya que ja ha finalitzat ha suposat la incorporació del Teatre de Lloret de Mar, una bona iniciativa que ha permès que els estudiants de la comarca de la Selva poguessin veure representacions teatrals d'alt nivell pedagògic.