Amb la seva proposta singular i transversal, Milestone Project Girona arrencarà la seva segona edició el proper divendres 31 de maig amb una intensa programació multidisciplinar estructurada en quatre eixos culturals fonamentals, un dels quals sens dubte és la música.

El divendres 31 de maig el festival donarà el tret de sortida al vespre amb el concert inaugural, a càrrec del prestigiós pianista de flamenc-jazz Chano Domínguez, que presentarà un concert antològic al Teatre Municipal de Girona (21h). Durant el dia també s´hauran iniciat les activitats d´art urbà a diferents emplaçaments de la ciutat.

Chano Domínguez, un dels músics més rellevants del panorama internacional en el seu estil, ens presentarà un espectacle antològic en format de trio (piano, percussió i contrabaix) en el qual repassarà la seva trajectòria musical després d´haver editat l´any passat -sota el prestigiós segell Blue Note de Nova York- el seu darrer disc, Flamenco Sketches, una revisió visionària de l'històric Kind of Blue de Miles Davis que ha estat reconegut amb la nominació als Premis GRAMMY com a millor disc de jazz de 2012.

Chano Domínguez

El pianista gadità Chano Domínguez és un músic de post-bop, fusió i flamenc, que sempre ha mostrat una gran influència de la seva cultura i identitat natal. Nascut a Cadis l´any 1960, Domínguez va començar a tocar la guitarra als vuit anys, abans d'iniciar-se amb el piano.

Amb vint anys va formar el grup Rock Progresivo Latino - CAI- que va publicar tres discos per CBS. Després de la seva dissolució l'any 1981, Domínguez va començar la seva trajectòria en solitari. Tan sols un any després va publicar el seu primer disc, Chano, i es traslladà a Nova York.

Des de llavors ha editat un seguit d'impressionants documents sonors que han guanyat profunditat any rere any: discos contraculturals de gran nivell artístic com En Directo (1997), Y si! (2001), Hecho a mano (2002), Dawn That Dream (2004), Acércate Más (2006), New Flamenco Sound (2007), Cuentos del Mundo (2008) i Piano Ibérico (2010).

L'any 2012 edita Flamenco Sketches, una revisió visionària de l'històric Kind of Blue de Miles Davis. Actualment a Catalunya i sens dubte és un dels músics més importants i prestigiosos del món dins el seu estil musical.

Concurs

Aquesta setmana sortejàvem cinc entrades dobles pel concert de Chano Domínguez al Milestone Project Girona (divendres 31 de maig - 21:00h - Teatre Municipal de Girona). Per participar, s'havia de respondre a la següent pregunta:

A quina ciutat espanyola va nèixer Chano Domínguez?

a) Madrid

b) Cadis

c) Sant Antoni de Calonge

I la resposta correcta és: b) Cadis

Entre tots els encertants a la pregunta hem realitzat un sorteig i la «fortuna» ha decidit que els guanyadors d'aquesta setmana siguin:

Liesbeth M. Guimerà Castilla

Tamara Delgado Martín

Marc Soler Camps

Laila Hamache Raoui

Jon López i Arregui

Enhorabona als guanyadors i moltes gràcies a tots per participar.