El festival Sons del Món programarà artistes com Luz Casal, Manel, Sílvia Pérez Cruz, Joan Dausà, Carlos Núñez, Los chicos del coro o Blaumut combinant-los amb gastronomia i vi. El festival manté les sortides musicades en catamarà i presenta una nova proposta on l'escenari es trasllada al celler. Per exemple, la música de Joanjo Bosk acompanyarà la cuina de 'I Cook It' al Celler La Vinyeta. Enguany, el festival presenta un nou espai a la plaça de la Basílica de Castelló d'Empúries, que se suma al conjunt monàstic de Vilabertran i La Ciutadella de Roses. Els concerts es faran del 5 al 27 de juliol.

El festival sons del Món afegeix propostes que posen en valor el patrimoni històric, gastronòmic i la música. Creix el nombre de concerts i activitats del festival, amb la incorporació de Castelló d'Empúries com a nova seu del festival.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, destaca que "el patrimoni arquitectònic, gastronòmic i la música és un maridatge molt atractiu" per la promoció del territori i l'aposta pel projecte és "forta" perquè creuen que és una iniciativa molt encertada.

Un nou conveni assegura la continuïtat del festival a Roses per tres anys, i incrementa un 60% de l'aportació del consistori rosinc. Aquesta edició tindrà un pressupost de 201.000 euros, el 50% dels qual l'aporten els tres consistoris i l'altre 50% l'organització del festival.

'Vi and Music. Empordà' és el nou leitmotiv del festival que fa una aposta decidida per la promoció del vi i del territori "sense tancar la possibilitat que el festival s'estengui a altres llocs" afirma el director del festival Sons del Món, Xavier Pascual.

Aposta pel vi, el territori i la música

Per primera vegada es durà a terme una activitat del festival a celler. La proposta "Música i gastronomia entre vinyes" oferirà un sopar servit pel restaurant 'I cook It' maridat amb els vins del Celler La Vinyeta. Tot plegat anirà acompanyat d'un concert del cantautor Joanjo Bosk. L'aforament és limitat i té un cost de 29 euros.

Aquesta edició repeteix la iniciativa 'Sons del Món sota les estrelles" que proposa quatre vetllades en catamarà que inclouen un concert i una copa. Aquestes passejades pel golf de Roses tenen un aforament limitat i costen 20 euros.

Aquesta aposta pel territori i el vi encaixa amb les iniciatives del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i de la Ruta del Vi DO Empordà. Per això, el festival oferta paquets enoturístics al web www.sonsdelmon.cat -des d'on també es poden comprar les entrades del festival-.

El president de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, ha destacat que" el festival conjuga perfectament dos dels valors i atributs sobre els quals pivota l'estrategia promocional del Patronat de Turisme Costa Brava".

Els artistes del festival

El concert inaugural l'oferiran les bandes musicals Blaumunt i Joan Dausà que, segons Pascual, representen l'aposta d'enguany, tal com anys anteriors van fer amb Manel o Amics de les Arts. Aquest concert es farà al conjunt monàstic de Vilabertran i anirà precedit d'un sopar a l'Hort del Prior. Els restaurants convidats d'enguany, que es proposen per acompanyar alguns dels concerts, són el restaurant Amiel Molins i el restaurant Coordenades del xef Xavi Quera.

L'artista Luz Casal, oferirà el seu únic concert de l'estat espanyol de l'estiu, el 27 de juliol a la Ciutadella de Roses, i el gaiter Carlos Núñez, en plena gira internacional, farà el seu únic concert a Catalunya el 20 de juliol. Sílvia Pérez Cruz actuarà el sis de juliol a Vilabertran.

Los Chicos del Coro, en plena gira europea, oferiran el seu repertori basat en la pel·lícula francesa que porta el mateix nom. El grup comptarà amb la col·laboració de la Coral del Centre Escolar Empordà de Roses. El concert es farà el divendres 19 de juliol a la Ciutadella de Roses.

Manel ha sigut l'avançament de programació d'aquesta edició, i a hores d'ara, ja supera el miler d'entrades venudes. Tocaran el 13 de juliol a la Ciutadella de Roses i presentaran el seu darrer disc 'Atletes, baixin de l'escenari'.

Ja fa sis anys que el sommelier Roger Viusà marida cadascun dels concerts amb un vi. Per exemple Blaumut es maridarà amb un 'Blanc dels aspres', mentre que Manel ho fa amb un 'Babalà' del Celler Cooperativa d'Espolla o Luz Casal amb 'Cartesius' del Celler Arché Pagès.