La nit de les Havaneres

Calella de Palafrugell té un any més una cita amb la tradicional cantada des de la platja del Port Bo

06.07.2013 | 09:40
La nit de les Havaneres
La nit de les Havaneres

El primer dissabte del mes de juliol –enguany, el dia 6– començarà a partir de 2/4 d´11 de la nit i a la plaça del Port Bo la 47a Cantada d´havaneres de Palafrugell amb un total de quatre grups: Port Bo, Boira, Arjau i Bergantí, que aniran actuant.

El grup Port-Bo neix l'any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: Calella de Palafrugell i les havaneres. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, estava sovint acompa­nyat al piano pel mestre Frederic Sirés, autor de l'havanera: La gavina. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l'impulsor de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, i han participat en totes les seves edicions.El grup Boira el formen Ramón Bordes –guitarra i segona veu–, l'Enric Bardina –veu baixa–, Toni Castell –acordió– i Jordi Carulla –veu primera–. Tots compten amb una dilatada experiència en el camp de la música tradicional i coral. Les actuacions del grup durant els seus quasi catorze anys d'existència abracen llocs tan emblemàtics com Calella de Palafrugell –l'any 2000–, també hem estat a Madrid, Gasteiz, Santiago de Compostel·la, Cuba, França, Luxemburg, a Menorca, País Basc, i un llarg etc. Sobretot, per terres catalanes ponentines.

Arjau és un grup de Palafrugell fundat l´any 1997 per Jordi Rubau, tenor i guitarra i Jordi Grau, baríton. Una formació, des del seu inici, de dos veus i una guitarra, una manera intimista i pròxima d´entendre l´havanera. Enguany, l´any 2012, s´incorpora al grup Xiqui Ramon, veu amb una dilatada trajectòria dintre el món de l´havanera, amb el grup Port-Bo, en diferents etapes, des del 1972. Es presenta aquesta nova formació a la Cantada d´Havaneres de Calella amb el mateix esperit interpretatiu i pretenent evocar els tercets clàssics de Calella de Palafrugell amb un repertori tradicional, però alhora buscant les últimes novetats del gènere.

El Grup Bergantí es va crear la tardor de l´any 1982. De llavors ençà han estat un munt d´actuacions que han dut el grup a actuar a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. A Pamplona, Getxo, Bakio, Mayorga, Múrcia, Dènia, França, Andorra, Luxemburg, i a Cuba, a la Ciutat de l´Havana, amb motiu de la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Societat de Beneficència de Naturals de Catalunya, a Cuba.

En directe
Hi haurà la retransmissió en directe de la Cantada en pantalla gegant a: Platja del Canadell (Calella); Platja del Port Pelegrí (Calella); Plaça Nova (Palafrugell) i Platja de Llafranc (Llafranc).
Diumenge també, a la plaça del Port Bo i a les 10 de la nit, Sílvia Pérez Cruz actua al festival Í-TACA, per presentar, a casa seva i entre els seus, el seu primer disc en solitari, 11 de novembre. Es tracta d´un espectacle de cara al mar que promet ser màgic i molt emotiu.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema