La Fundació Cuixart aposta per l'art urbà (street art) en la quarta edició del seu Artfest, un cicle cultural que es desenvoluparà a la seu de la fundació a Palafrugell, on Modest Cuixart tenia el seu taller.

L'Artfest obre el 6 de juliol i tanca el 7 de setembre amb una exposició col·lectiva d'art urbà a càrrec de Kram, Brus i El Xupet Negre, tres artistes que representen l'escena del grafit i estan actualment pintant en tela.

Una "grafitada" en directe en un dels murs de la Fundació Cuixart inaugurarà l'exposició, va avançar ahir la responsable de Projectes de la institució cultural, Silvia Arnau.

Nascut el 1975, Xupet Negre va ser un dels primers "escriptors de parets" de la considerada vella escola barcelonina i Brus i Kram són pintors de murs d'art, més enllà del grafit de la dècada de 1980.

A partir del primer dia de l'esdeveniment s'instal·larà a la fundació una zona especial per a nens, "crescuts al ritme del Sónar", va dir Arnau, amb música i espai per pintar i acolorir art.

Paral·lelament, s'obrirà un mercat d'art independent en el qual oferiran les seves obres C de Celia, El taller de somnis i Louinsky.

Sonarà en directe els dissabtes al migdia una emissora de música reggae, hip-hop i altres ritmes relacionats amb l'street art a càrrec d'un col·lectiu de trenta joves en la freqüència modulada de la Costa Brava, denominada Somregaefm, el dial 106.6.

Els diumenges "punxaran" a la vegada tres DJ del col·lectiu Envolvent de l'escena del Sónar.

Durant tot el festival, el Comando Acció i Electrocircus de teatre burlesc i de l'absurd faran una sèrie d'intervencions esporàdiques. La Fundació Cuixart busca un públic jove.