Ferran Adrià ha aconseguit aquest divendres al vespre un ple absolut a la seva conferència a la Somerset House de Londres. En motiu del primer dia de la seva exposició sobre ElBulli a la capital britànica, el xef català ha ofert una xerrada per explicar el projecte de la seva nova fundació. La cua per entrar a la conferència girava la cantonada, i l'acte ha hagut de començar amb un lleuger retard perquè tothom pogués entrar. Les entrades, unes 400, estaven totes exhaurides. Davant d'un públic completament internacional, Ferran Adrià ha presentat els tres projectes que composen la seva fundació: el centre cultural ElBulli 1846, el centre d'experimentació ElBulli DNA i la Bullipèdia.

El xef britànic Jason Atherton, el primer del Regne Unit que va treballar als fogons d'ElBulli, ha presentat a Adrià, a qui ha descrit com "la major inspiració" de la seva vida. Segons Atherton, que ha explicat com un dia va agafar les maletes i es va plantar al restaurant de Cala Montjoi per demanar feina "del que fos", Ferran Adrià és un "geni" que "ha portat la cuina a un nivell completament diferent".

Intercalant el català i el castellà en el seu discurs, Adrià ha bromejat que ell no pot ser un geni perquè no parla anglès. El de l'Hospitalet ha explicat que el projecte de la fundació pretén explorar de forma completament lliure el món de la cuina i l'art, mesclant també diverses disciplines i encoratjant els intercanvis d'informació i coneixement.

Adrià ha reiterat que a la fundació "no hi haurà un restaurant", però sí que es faran àpats. "La meitat seran per qüestions de solidaritat, i l'altra meitat per aconseguir fons per la fundació", ha explicat el xef català. Adrià ha ensenyat als assistents a la conferència uns vídeos amb les maquetes del nou Bulli per oferir unes pinzellades sobre com serà l'espai que obrirà d'aquí un parell d'anys.

Els assistents a la conferència de Ferran Adrià han pagat un tiquet anticipat de 25 lliures esterlines, gairebé 30 euros, per escoltar el xef català a la principal sala del centre IET London, al Savoy Place, al costat de la Somerset House. L'entrada també els ha permès visitar l'exposició, que aquest divendres ha obert les portes al gran públic.