Amadeu Casas posa música a la poesia de Carles Fages de Climent

Enric Casasses, Quico
Pi de la Serra i Pascal Comelade participen al disc "Lo gaiter de la Muga"

08.07.2013 | 07:19

El guitarrista de blues i compositor Amadeu Casas presentarà aquest dimecres el seu nou disc Lo gaiter de la Muga, basat integrament en la poesia de l'empordanès Carles Fages de Climent.
Com a músic i compositor, des de fa molt temps Amadeu Casas tenia en ment el projecte de musicar l'obra d'un poeta català. No obstant això, fins que no va conèixer l'obra de Carles Fages de Climent, aquest músic barceloní no s'havia identificat amb cap altre poeta.
La trobada amb l'obra de Fages de Climent es va produir gràcies a una adaptació que Francesc Pi de la Serra, col·laborador habitual i productor d'Amadeu Casas, va fer dels seus epigrames Tramuntana epigramàtica.
La lírica del poeta empordanès conjuga la melodia i el ritme com ho fa una bona cançó. Per aquest motiu, la idea d'Amadeu Casas ha estat musicar els poemes de Fages de Climent, portant al seu terreny la peculiar manera del poeta empordanès d'universalitzar el seu món proper.
Per dur a terme el projecte, Casas ha comptat amb els seus col·laboradors habituals, Toni Pagès i Matías Míguez, així com amb l'ajuda de la família Fages de Castelló d'Empúries.
Així mateix el poeta Enric Casasses, interessat en la proposta i devot admirador de Fages de Climent, i també en Quico Pi de la Serra, Pep Pascual, Pol Farell i Pascal Comelade participen a la proposta.
La presentació del disc serà aquest dimecres a les 8 del vespre a la casa pairal Fages (carrer Sabater d'Ordis, 8) de Castelló d'Empúries.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema