La Província de Girona vista des del punt de vista d'un persona arribada d'una altre país és la proposta que planteja el nou programa televisiu de la productora Volcano Grup, El Visitant, que es podrà veure a partir de demà, 9 de juliol, a la web diaridegirona.cat, regio7.cat i emporda.info. Aquests mitjans digitals estrenaran cada dimarts una nova entrega d'aquesta producció gironina, que també s'emetrà cada setmana a diferents televisions locals catalanes. A TV de Girona els nous capítols s'estrenaran cada dijous a les 21.30 hores, fins al proper 27 d'agost.

La sèrie documental constarà de 8 capítols d'uns 26 minuts cadascun en el transcurs dels quals els seus protagonistes, provinents de països tan diferents com Nicaragua, l'Índia, Gàmbia o Marroc explicaran en català com és un dia de la seva vida en el lloc on resideixen. Cada programa estarà dedicat a una comarca de la demarcació de Girona, començant en el primer episodi pel Ripollès.

Segons els seus realitzadors, Marc Payrà i Mireia Odena, El Visitant busca "mostrar a l'espectador com és la rutina d'una persona nascuda o originària de fora del territori català mentre realitza una ruta pels espais més característics de la comarca concreta on s'ha establert". D'aquesta manera, el programa no només permetrà a l'espectador visitar en profunditat els racons de cada territori que es visiti, sinó que ho farà des de la mirada personal de cada protagonista, coneixent la seva història, que el va portar a traslladar-se a Catalunya, com es va produir la seva integració o com és la seva vida en l'actualitat.

Experiències personals

Al llarg del programa una veu en off, que serà la del periodista Eloi Barrera, que actualment forma part de l'equip d'El Matí de Catalunya Ràdio, traçarà el camí que haurà de seguir el visitant i complementarà els seus punts de vista i explicacions.

Cada capítol seguirà una estructura similar, en què el personatge de la setmana anirà descobrint nous espais i personatges amb qui es relaciona mentre es mostren enclavaments de la zona on s'explicaran anècdotes o detalls històrics relacionats amb el que significa aquell determinat lloc per a la gent autòctona.

El visitant, a més, mostrarà quins són els seus llocs predilectes de l'entorn, les experiències que hi ha viscut o les diferències culturals amb què s'ha trobat. "Ens han explicat sobretot com viuen les festes populars, si les han adoptat com a pròpies o per contra han seguit conservant les del seu país d'origen" comentava a Diari de Girona Mireia Odena.

L'experiència gastronòmica serà uns dels punts clau de la sèrie ja que en cada capítol el protagonista realitzarà un menú amb productes tradicionals del territori gironí en un restaurant de la zona per descobrir l'oferta culinària de la comarca, per parlar dels àpats típics del seu lloc d'origen o per descriure els menjars més sorprenents que s'han trobat des de la seva arribada.

Concurs interactiu

Una vegada acomiadat el visitant, en el programa s'oferirà un resum de la ruta i dels espais visitats a través d'un recull d'imatges. A més, a través de la pàgina web www.elvisitant.cat i les xarxes socials es realitzarà un concurs en què es plantejarà un repte relacionat amb cada un dels programes i les comarques visitades. Les persones que responguin correctament entraran en el sorteig d'un obsequi del programa relacionat amb cada una de les comarques visitades.