El cantant britànic Elton John va revelar ahir que podria haver mort durant la seva recent gira europea en no ser conscient que el fort dolor que patia durant els seus últims concerts era a causa d'una apendicitis que l'ha obligat a cancel·lar la seva actuació programada pel dia 20 en el marc del Festival de Cap Roig.

L'artista, que va confondre la malaltia amb una intoxicació alimentària, va confessar ahir al tabloide britànic The Sun que es va sentir "agraït de seguir viu" després de descobrir la font del seu dolor i la gravetat del seu estat.

Operat en el Regne Unit

Després de ser diagnosticat, Elton John va cancel·lar la resta dels concerts que tenia programats per a la seva gira europea, incloent el d'aquest divendres al londinenc Hyde Park, i també l'única data que tenia a Espanya, el 20 de juliol en el festival de Cap Roig.

"Vaig desafiar massa el temps. Crec que podria haver mort en qualsevol moment", va explicar el cantant, de 66 anys.

L'equip mèdic que l'atén i que li va aconsellar cancel·lar les últimes dates de la seva gira sotmetrà ?l'artista britànic a una operació en les pròximes setmanes al Regne Unit.

"Elton va fer un esforç sobrehumà per continuar actuant en la seva gira europea, cosa que mostra la seva dedicació als seus seguidors. Però està molt decebut per haver hagut de posposar els seus concerts", va remarcar un portaveu del cantant. Tot i això, també va assegurar que Elton John està "ansiós per tornar als escenaris" quan completi la seva recuperació, cosa que planegen per a principis de setembre d'aquest any.

El cantant va actuar fins en deu ocasions en el marc de la seva gira europea suportant el dolor causat per l'apendicitis fins al seu últim concert, divendres passat 5 de juliol a Halle (Alemanya), en el qual es va veure obligat a abandonar l'escenari.