La 16a Edició dels Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro començarà demà divendres amb un programa configurat per vuit concerts gratuïts fins al 30 d'agost a la platja Gran. La iniciativa presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però que alhora també s'obre a artistes internacionals; i també als estils musicals que fan frontera amb el jazz, com el gospel, swing, musicals, Broadway o New Orleans.

El festival d'enguany estrena imatge gràfica i web pròpia (www.nitsdejazz.com) amb tota la informació detallada en quatre idiomes -català, castellà, francès i anglès- d'un cartell que inaugurarà Antonio Amenduni & Dick Them Trio, i que inclou, entre altres, els espectacles de Jamboree Big Latin Band, Big Mama & Taller de Músics All Stars, Barcelona Jazz Orquestra & BCN Lindyhopers o The American Spiritual Ensemble.

Els organitzadors municipals, amb el suport de la Diputació i la Generalitat, esperen uns 20.000 espectador, com en edicions anteriors. La gratuïtat de la proposta inclou també el servei de 1.000 cadires per al públic assistent.

Després d'una dècada i mitja ininterrompuda de programació -es va iniciar modestament amb dues actuacions l'estiu de 1998-, aquest festival acredita avui més de 100 concerts. Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seus trets d'identitat i es manté com una proposta gratuïta, oberta a tots els públics, en un espai molt concret, a la fresca de la platja Gran, arran de mar.