El Museu de l´Anxova homenatja Josep Esquirol, l´històric fotògraf d´Empúries

Una exposició al centre escalenc desgrana la biografia del pioner de la imatge documental

14.07.2013 | 08:47
Una de les fotos de l´exposició, que mostra Empúries en els inicis dels treballs arqueològics.
Una de les fotos de l´exposició, que mostra Empúries en els inicis dels treballs arqueològics.

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i el Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala s'han unit per produir una exposició a partir de l'obra fotogràfica relacionada amb l'arqueologia d'Empúries, realitzada pel fotògraf Josep Esquirol, un dels referents de la fotografia del nostre país de principis del segle XX.

L'exposició "Josep Esquirol, fotògraf d'Empúries" ha quedat inaugurada aquest divendres al Museu de l'Anxova i de la Sal.

La mostra compta amb diversos àmbits que desgranen la biografia d'Esquirol, la seva relació amb les excavacions d'Empúries, una descripció de la seva fotografia i la seva participació en setmanaris destacats de la Catalunya de principis de segle.

El bloc més important de l'exposició és la part gràfica, que mostra un total de 50 fotografies d'Esquirol, 11de les quals són de gran format.
La mostra es complementa amb diverses vitrines amb materials arqueològics que el protagonista va fotografiar o bé amb materials del fons J. Esquirol com ara la seva càmera fotogràfica o altres elements de la seva propietat.

L'exposició es complementa amb un catàleg fotogràfic que permet als col·leccionistes disposar d'un recull que els organitzadors han qualificat d'"interessantíssim" de les fotos realitzades per Josep Esquirol a Empúries.

Fins ara, les edicions fotogràfiques que s'havien fet sobre Esquirol es trobaven completament exhaurides, de manera que aquesta nova edició permet poder disposar d'un nou recull, més extens i centrat en la temàtica arqueològica emporitana.

L'exposició "Josep Esquirol, fotògraf d'Empúries" es pot visitar fins al 31 de gener de 2014.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema