La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà va tancar ahir la seva 18a edició superant amb èxit l'edició més difícil de la seva història a causa de pujada de l'IVA i la presència de la pluja arribant a un total de més de 30.000 visitants que es van acostar aquest passat cap de setmana al municipi per veure algun dels espectacles.

Tot i que els organitzadors esperaven rebre unes 35.000 visites, es van mostrar ahir "molt i molt satisfets" de com a anat aquesta edició, segons va explicar ahir la portaveu de Fira del Circ, Eva Gasull. "Era una mica com una prova de foc, volíem veure si realment érem madurs o encara no, i veiem que sí", va afirmar Gasull, que va voler destacar també que, tot i la pluja, el públic es va mostrar fidel a la convocatòria i es van apropar a la Bisbal per gaudir dels espectacles o participar en algun dels tallers per aprendre a ser equilibristes, trapezistes o pallasso.

Malgrat la calamarsada de divendres i la pluja intermitent de dissabte passat, es van poder celebrar gairebé tots els espectacles dels 70 que es tenien previstos. "La Fira és carrer per sobre de tot i el carrer comporta aquests riscos", va assegurar Gasull.

La portaveu també va destacar la implicació dels artistes que, segona va afirmar "tots volien actuar, amb pluja o sense". En alguns casos, com amb l'espectacle Impulso! de Los Pulgares de bàscula coreana, previst pel dia de la inauguració, es va haver de suspendre per no poder garantir la seguretat dels artistes.

Una Fira passada per aigua

El primer dia de la Fira, divendres a la tarda, tot i les fortes precipitacions, es van poder portar a terme gairebé totes les propostes i l'espectacle inaugural on va assistir un gran nombre de persones. "Ens van fer sentir que la fira era vivia, que estava consolidada, perquè tot i la pluja eren aquí i estaven implicadíssims", va afirmar Gasull.

Dissabte a la tarda la pluja va tornar a amenaçar la 18a edició de la Fira del Circ. Segons Gassul però, la pluja no va ser un impediment pel bon desenvolupament dels espectacles que es van poder realitzar el 90% dels programats i només en van suspendre alguns perquè podien posar en perill els artistes que fan acrobàcies. "Ha estat molt emocionant que inclús plovent el públic no es mogués i fins i tot tanqués el paraigua per deixar veure als de darrere", va explicar Eva Gasull.

Ahir, el darrer dia de Fira, el sol va fer acte de presència permetent que la llera del Daró a la Bisbal d'Empordà s'omplís de visitants, sobretot famílies amb mainada per als espectacles infantils i tallers programats.

Companyies catalanes i internacionals com Duo Tobarich, Capicua, els bisbalencs Els Senglars, Circo Pitanga, Psirc o Le BoTrio van ser les més aplaudides aquest cap de setmana passat. La Fira es va tancar ahir a la nit amb l'espectacle multidisciplinar Capas de la companyia EiA premiat amb el Zirkolika 2011 al millor espectacle de circ de sala i amb el premi Ciutat de Barcelona de circ 2011. A la Bisbal, estrena el format a l'aire lliure d'aquest espectacle.

Després de 18 edicions, la Fira de Circ al Carrer és un dels festivals de circ més consolidats de Catalunya i de l'Estat i reconegut tant a casa nostra com arreu d'Europa. Va ser Premi Nacional de Cultura 2012 i continua apostant, malgrat la davallada en el pressupost, per portar espectacles de qualitat a la Bisbal d'Empordà.