El príncep Guillem, la seva esposa Caterina i el seu nou nadó, després de creuar ahir les portes de l'hospital de Santa Maria del centre de Londres, van trobar una pluja de fotògrafs i càmeres de televisió que els esperaven per presentar al món mediàtic les primeres imatges del nounat.

Els ducs de Cambridge, ja amb l'alta hospitalària, van abandonar el centre clínic ahir al vespre, un dia després del naixement del nen, que es converteix en el tercer en la línia de successió al tron britànic i que encara no té nom.

La parella reial i el nen van ser rebuts amb aclamacions. Caterina, amb un vestit blau clar amb llunes, sostenia el nadó, vestit amb un mantó i, ja fora de l'hospital, el va lliurar a Guillem, vestit de manera informal, amb una camisa blava de coll obert.

"Té un bon parell de pulmons, això és segur", va dir Guillem. "Encara estem pensant en el nom", va afegir.

Caterina, per la seva part, va comentar que el naixement havia estat "molt emotiu, un moment molt especial".

Guillem va posar el nadó a la part posterior d'un Range Rover negre abans de prendre ell mateix el volant per conduir cap a la casa de Kensington Palace.

Caterina, coneguda formalment com la duquessa de Cambridge, va donar a llum el nen a les 04.24 hores de dilluns a l'ala privada Lindo a l'Hospital estatal de Santa Maria a Paddington.

Un fill de 3,8 quilograms

El nen va pesar 8 lliures i 6 unces (3,8 quilograms). Centenars de fotògrafs i periodistes de tot el món feien guàrida fora de l'hospital, esperant una primera imatge de la parella, ja com a pares.

Les cadenes de televisió BBC i Sky News van cobrir l'esdeveniment en directe. La notícia dominava els diaris britànics d'actualitat. Els pares de Caterina, Carole i Michael Middleton, van visitar l'hospital a la tarda, i s'hi van estar una hora. El pare de Guillem, el príncep Carles, va arribar més tard amb la seva segona dona, Camila.

D'altra banda, segons va transcendir, Caterina va rebutjar la tradició britànica quan va triar l'equip que la va ajudar a donar a llum al seu bebè. En lloc de recórrer a una llevadora, l'opció preferida per la majoria de les dones al Regne Unit, així com per la reina Isabel II, la duquessa de Cambridge va seguir la pràctica nord-americana de tenir metges a mà per al naixement del nen. El naixement real va ser supervisat per Marcus Setchell, que és el ginecòleg de la reina, i Guy Thorpe-Beeston, obstetra que treballa a l'hospital.

Caterina, la primera dona aliena a la reialesa i a l'aristocràcia que es casa amb algú tan proper al tron en 350 anys, "probablement hagi triat l'enfocament que li sembla més segur per al naixement del seu primer fill", va dir Nancy ?Chescheir, obstetra de l'Escola de Medicina de la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill. No obstant això, les dades científiques suggereixen que el part en un hospital sota la cura d'un obstetra no necessàriament és el millor per als naixements de rutina. En qualsevol cas, la parella va agrair el tracte rebut al centre hospitalari.