La UdG fa de la cultura una eina de creació de treball a Sud-àfrica

Gemma Carbó diu que el resultat és "fantàstic" i la progressió dels artistes és "espectacular"

24.07.2013 | 07:39
Alguns dels joves participants en el projecte.
Alguns dels joves participants en el projecte.

La Càtedra Unesco de la Universidad de Girona (UdG) ha participat en un projecte de cooperació i desenvolupament a Sud-àfrica per demostrar que la cultura pot convertir-se en una eina de creació de treball en aquest país.
Segons informa la UdG, aquesta feina s'ha prolongat durant més d'un any i s'ha realitzat en col·laboració amb l'organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que porta a terme des de 1987 programes solidaris a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia.
El projecte de la Càtedra Unesco, que ha comptat amb finançament de la Comissió Europea, es denomina "Promoció i expansió de les capacitats de joves de vint comunitats a Westrand i Durban per millorar les seves habilitats de vida i contribuir positivament al desenvolupament comunitari a través de l'art i la cultura".
La coordinadora d'aquesta iniciativa, Gemma Carbó, va explicar que "el resultat és fantàstic" i que la progressió dels nous artistes ha estat "espectacular".
"Alguns d'ells han consolidat petites companyies i els hem ajudat a establir connexions amb el mercat teatral local i amb les xarxes que ja treballen el territori i, a partir d'aquí, ells ja són capaços de moure's en aquest sector", afegeix Carbó en un comunicat difós ahir per la universitat gironina.
La coordinadora és conscient que la cultura no resoldrà les necessitats fonamentals de sanitat, educació o alimentació, "però és un recurs imprescindible per ajudar a superar aquestes dificultats".
Carbó explica l'origen del projecte: "Arrenca gràcies a l'experiència prèvia d'Humana, que treballa fa temps en projectes a Sud-àfrica formant líders comunitaris. Aquest pretén animar a aquests joves a que creïn uns clubs en les seves comunitats on treballin amb altres joves a través de llenguatges artístics com les arts visuals, el teatre, la música, la dansa...".
La UdG hi ha col·laborat juntament amb l'ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada. Al programa s'hi ha acollit 2.500 joves.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema