Els animals canvien la seva alimentació i comportament per ser ´urbanites´

29.07.2013 | 08:07

Coloms, senglars i altres animals que s'acosten a les ciutats canvien hàbits, busquen altres formes d'alimentació, ajusten els seus comportaments, modifiquen la seva forma de comunicar-se en un entorn sorollós i aprenen a no espantar-se dels humans per sobreviure en ciutats i esdevenir "urbanites".
Una investigació duta a terme pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), que ha publicat la revista Animal Behaviour, demostra que els animals que han aconseguit sobreviure a les ciutats són aquells capaços d'ajustar el seu comportament als reptes que suposa la vida a la ciutat.
El treball, dut a terme pels investigadors Daniel Sol, Oriol Lapiedra i César González, ha analitzat la capacitat d'ajustar el comportament a les alteracions associades a la urbanització de diverses espècies animals. Els canvis de comportament més comuns, segons l'estudi, tenen a veure amb l'alimentació, la capacitat de comunicació i la relació amb els humans. Això fa que moltes vegades tinguin tant menjar a l'abast que esdevinguin espècies més sedentàries i augmentin la seva densitat fins a esdevenir plagues.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema