El festival Pepe Sales reivindica la figura i obra de Juan Eduardo Cirlot

El membre de Dau al Set, poeta, crític d'art, hermeneuta i músic serà l'homenatjat per la trobada anual que impulsa el restaurant La Penyora

03.09.2013 | 00:00
Juan Eduardo Cirlot.
Juan Eduardo Cirlot.

El Festival Pepe Sales de Girona retrà homenatge a un artista de fortíssima personalitat: Juan Eduardo Cirlot, que no només va desenvolupar la seva creació al marge de la cultura oficial, sinó també al marge de la poesia social tant en voga entre l'oposició i els sectors rebels durant aquells anys del franquisme.
Segons han informat Lluís Llamas i Consol Vidal, del restaurant La Penyora, impulsors del festival d'art independent, diferents artistes prendran com a font d'inspiració Cirlot i la seva obra per a una exposició que, com la resta d'activitats del Pepe Sales, tindrà lloc a finals del proper mes de gener de 2014.
El realitzador de TV3 Jordi Muñoz té el mèrit d'haver suggerit el personatge d'una 7a edició del festival que ja està rebent des de fa setmanes inestimable col·laboració de les filles de l'homenatjat, Lurdes i Victòria Cirlot, a més d'Enric Granell, que va ser el comissari d'una de les poques exposicions en honor a qui va ser membre de Dau al Set i autor d'un conegut Diccionario de símbolos.
"És un poeta d'una qualitat impressionant que no ha tingut un reconeixement a l'alçada de la seva vàlua", van comentar ahir Llamas i Vidal.
Juan Eduardo Cirlot (Barcelona 1916-1973) va ser un poeta, crític d'art, hermeneuta, mitòleg i músic català. A la dècada de 1940, després d'haver estat mobilitzat pel bàndol republicà i pel franquista, va seguir les passes de l'escola surrealista, per a assumir després una tradició espiritualista.
Creador d'un món propi, aliè a les modes, es va interessar per la simbologia, que va marcar tota la seva activitat literària i la seva important tasca com a crític d'art.
El 2009, les filles van donar l'arxiu personal de l'artista al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Cultura

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

Els sons més electrònics del nou treball de l'artista andalús, «Hijos del mar», acompanyen els...

El Macba lamenta que no va poder obrir les portes pels piquets de la vaga

El Macba va explicar ahir en un comunicat que no va poder obrir les portes de la...

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

Jason Derulo va cloure ahir una dissetena edició en la qual s'han exhaurit entrades en 20 dels...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema