El País Valencià celebrarà el novembre la primera Setmana del Llibre en Català, organitzada per l'Associació d'editors del País Valencià, l'Associació d'escriptors en llengua catalana, el Gremi de llibrers de València i Acció Cultural del País Valencià. Entre el 14 i el 24 de novembre les llibreries acolliran la Setmana dels escriptors a les llibreries, amb presentacions de llibres i trobades amb autors. Entre el 21 i el 24 de novembre, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València esdevindrà una gran llibreria amb una mostra de la producció editorial en català, amb especial atenció a la producció valenciana.

El president de l'Associació d'editors del País Valencià (AEPV), Jesús Figuerola, va assenyalar ahir que l'objectiu d'aquesta "Plaça del llibre" és "fer normal el que hauria de ser normal en un país normal, tenim una llengua pròpia i volem fer una exposició dels llibres que s'editen i al voltant tota una sèrie d'actes". Hi haurà música, conta-contes, actes adreçats a estudiants i una exposició dedicada a Vicent Andrés Estellés, entre altres. Figuerola va afegir que la iniciativa és "una petita història perquè el país es fa de petites històries i ací n'estem fent una, que és fer per primer cop una setmana del llibre en català al País Valencià".

Al marge de les institucions

El fet que aquesta iniciativa neixi al marge de les institucions públiques valencianes no va ser obviada durant la roda de premsa de presentació. En opinió del coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, l'organització de la Plaça del llibre és "una mostra que es pot treballar per la llengua i la cultura al País Valencià malgrat les dificultats polítiques i institucionals que ens hem trobat si ajuntem esforços".