L´exposició de miniatures ´Viatge a l´infinit´ es torna un homenatge a Bep Marquès

El Museu de Miniatures de Besalú acull una mostra col·lectiva que gaudeix de l'ànima del desaparegut artista

03.11.2013 | 00:00
Una de les obres que es poden observar a l´exposició.
Una de les obres que es poden observar a l´exposició.

Una exposició que malauradament ha acabat convertint-se en un homenatge. El passat 24 de setembre, quan la mostra "Microart: el viatge a l'infinit" ja estava programada i pràcticament en marxa, moria Bep Marquès, de tots reconeguts com a alma mater del Grup de Garriguella, el grup d'artistes que protagonitza precisament aquesta exposició col·lectiva. Lluny de suspendre l'exposició, es va decidir atorgar-li caire d'homenatge al desaparegut Marquès. Ahir, la seva vídua i un bon nombre d'amics i artistes van assistir a la inauguració de la mostra al Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú.
L'exposició col·lectiva "Viatge a l'Infinit" és el resultat de l'aplec de micro-obres artístiques, creades a partir d'infinitat d'estils i tècniques, que, en paraules dels seus responsables, "transiten per les sales del Museu de Miniatures de Besalú i demostren fins a quin punt poden provocar, en la nostra imaginació, sentiments tan contradictoris com la inquietud i el plaer, o bé mutiplicar aquests sentiments i generar emocions i reaccions diverses: la sublimitat, la pau, la bellesa, la nostàlgia, el record, el rebuig o la solidaritat".
El grup d'artistes té el seu origen com a ens col·lectiu en l'autoanomenat Grup de Garriguella. La història del Grup va començar, fa uns anys, quan es va proposar fer un Viatge a l'Infern, a través d'una exposició que va tenir el seu punt d'arrencada al municipi de Sils.
Lluís Costa, coordinador del col·lectiu, escriu en el catàleg que "part de la inspiració i l'estímul del Grup de Garriguella venia donat per en Bep Marquès, el nostre irreductible "traficant d'idees conspiratives", l'esperit inconformista capaç de debatre fins a l'extenuació els plantejaments més divins, però tan humans". Costa assenyala també que "en Bep era el referent que oferia llum a partir de la més pura pràctica de la dialèctica, marxista és clar. Era això i molt més, i ens hem proposat que aquest Viatge a l'Infinit que emprenem a Besalú continuï essent comandat pel nostre estimat Bep".
Marquès va ser també un destacat activista en la lluita per la democràcia al final del franquisme, va participar en la fundació de l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona (ADAG), i va assolir una destacada projecció en el camp de l'art compromès formant part del Grup Praxis 75, en tàndem amb Lluís Bosch-Martí.
Els artistes que participen en la mostra -que es clourà el 7 de gener- són Dolors Bosch, Lluís Bosch Martí, Francesc Carbonell, Quim Corominas, Clara Costa, Jordi Gispert Saget, Montserrat Guanter, Vicenç Huedo, Yinping Ma, Jordi Miquel Riera, Anna Nualart, Josep Perpinyà, Anna Prats, Jordi Roura, Miquel Ruíz, Kenneth Russo, Miquel Simón, Guillem Terribas i, per descomptat, el mateix Bep Marquès.

Cultura

Joglars estrenarà en català al Singlot Festival de Sant Feliu l´obra «Zenit»

Joglars estrenarà en català al Singlot Festival de Sant Feliu l´obra «Zenit»

El grup és el cap de cartell de la tercera edició del festival humorístic que se celebra en el...

Troben un nou esquelet de bòvid de fa 3 milions d´anys al jaciment del Camp dels Ninots

Troben un nou esquelet de bòvid de fa 3 milions d´anys al jaciment del Camp dels Ninots

Les successives campanyes permeten descobrir que les banyes no eren un tret distintiu dels mascles

La ment: un continent inexplorat

La ment: un continent inexplorat

«La conquista del cerebro» Daniel Tammet convida tothom a descobrir veritats i mentides sobre una...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema