Amb motiu de la recent inauguració de l'exposició Els objectes parlen, que convida l'espectador a veure què s'amaga darrere la representació dels objectes d'una selecció de quadres del Museo del Prado de Madrid, CaixaForum Girona presenta el cicle de conferències Parlem dels objectes, que se celebrarà del 7 al 28 de novembre.

Recollint la mateixa voluntat de l'exposició, el cicle parteix de la necessitat d'il·lustrar, des de diverses perspectives, la funció i l'ús de la representació pictòrica dels objectes a partir d'exemples concrets de la col·lecció.

Alguns dels conferenciants van més enllà i despleguen el discurs teòric cap a altres períodes i disciplines.

Coordinat per Marta Sureda, professora associada de la UdG, el cicle començarà demà (19 h) amb la conferència La projecció de l'autoritat imperial: l'objecte, com al·legoria del poder, a partir de la pintura L'emperador Carles V, de Juan Pantoja de la Cruz (1605), a càrrec de Carme Narváez, doctora en Història de l'Art per la UB. Pere Parramon, Carlos Losilla i Mery Cuesta són els altres tres conferenciants de cicle els dies 14, 21 i 28 de novembre, respectivament.