Llamàntol blau, peix de Sant Pere, pollastre de Bresse, formatge i una "omelette" noruega de postres. Tot això regat amb cinc dels millors vins blancs de França. Aquesta és la proposta del parisenc restaurant Le Taillevent, que a 1.200 euros es considera el menú més car d'Europa.

És una experiència gastronòmica excepcional d'aquest restaurant que compta amb dues estrelles Michelin i que uneix l'alta cuina del xef Alain Solivérès amb els millors vins blancs francesos.

No és fàcil gaudir d'aquest menú que Le Taillevent proposa des del passat 14 d'octubre i fins al pròxim 10 de gener, i del qual només han ofert cinc taules de deu comensals cadascuna.

Dues ja han estat servides, dues estan reservades i l'última està a disposició de les butxaques més selectes, segons va explicar el director del restaurant, Jean-Marie Ancher, que va assegurar que l'elevat preu s'explica en gran part perquè les ampolles que se serveixen "són excepcionals i de les més cares" del món.

El protagonisme dels vins s'emmarca en la tradició de Le Taillavent, que compta amb més de 3.000 referències en el seu celler i que es distingeix des de la seva ?inau?guració, el 1946, per buscar el maridatge perfecte entre els vins i la cuina.