La nova temporada de 'Figueres a Escena', que s'ha presentat aquest dijous, ve marcada per una programació "equilibrada" i uns "preus anticrisi" amb l'objectiu de superar els 20.000 espectadors de l'edició anterior. Segons el regidor de Cultura a l'Ajuntament de Figueres, Josep Mª Godoy, els 37 espectacles que es podran veure entre els mesos de gener i maig al Teatre Municipal El Jardí i la sala La Cate, conformen una oferta de qualitat que ha de servir per "revitalitzar" l'escena teatral de la ciutat. El preu de les entrades, com en l'edició de l'any passat, es mantindrà en els 10 euros de mitjana. 'Barcelona', una producció del TNC, i la tornada dels Joglars, seran els plats forts de la programació.

El regidor de Cultura a l'Ajuntament de Figueres, Josep Mª Godoy, ha assegurat que la nova temporada de 'Figueres a Escena' ofereix una oferta "molt ben equilibrada" que exemplifica els esforços que s'estan fent "per pujar" el nivell teatral a la ciutat i recuperar l'"expectació" que la programació del Teatre Municipal El Jardí despertava anys enrere.

Per aconseguir-ho, i donat els bons resultats obtinguts durant la temporada anterior, la fórmula passa per programar un ampli ventall d'espectacles dirigits a tots els públics a uns preus anticrisi. En aquest sentit, Godoy ha destacat que el pressupost del certamen és d'uns 80.000 euros que no es cobriran en la seva totalitat amb la venda d'entrades, però que l'"esforç" econòmic "paga la pena" per "veure els teatres plens" i oferir a la ciutat una eina més de dinamització econòmica.

Programació

Segons ha explicat Salvador Torres, director del Teatre Municipal El Jardí, entre els mesos de gener i maig es podran veure un total de 37 espectacles sense comptar els que es programin en el Festival Còmic encara per definir. D'aquests, 12 seran espectacles teatrals, nou musicals, cinc infantils, cinc més seran de teatre per a adults en les sessions golfes de La Cate programades a les 11 de la nit, i quatre corresponents al cicle de teatre, dansa i cant de companyies amateurs d'arreu de Catalunya a la sala A de La Cate.

Segons Torres, entre les propostes més destacades hi ha l'espectacle 'Barcelona', una producció del TNC, dirigida per Pere Vila i interpretada, entre d'altres, per Emma Vilarasau, Jordi Banacolocha o Pep Planas, que es representarà al Teatre Municipal El Jardí el 22 de febrer. També ha destacat el musical 'Mobília i la Vita è Mobile', una original cantata dirigida per Joan Lluís Bozzo al voltant del boom dels telèfons mòbils, que també es podrà veure al Teatre el Jardí el 25 de gener. 'Manyac, Manyac', l'obra estrenada al Festival Temporada Alta dirigida per Pere Puig i interpretada per Pere Vila, serà un dels plats fort a la sala La Cate on es podrà veure el 14 de març.

L'edició d'enguany compta amb un al·licient especial com es poder tornar a veure a Figueres els Joglars desprès de molts anys allunyats dels escenaris catalans amb l'obra 'El Coloquio de los Perros', de Cervantes, que sota la direcció de Ramón Fontseré i amb el figuerenc Xavi Saisi al repartiment es podrà veure el 22 de març.

Una altre de les companyies catalanes de referència que visitaran Figueres és La Fura dels Baus amb el seu espectacle 'Temptacions', que es representarà en petit format per adaptar-se a les dimenssions de la sala La Cate el 15 de febrer.

Per últim, Torres ha destacat l'espectacle 'Els guapos són els raros' sobre la vida dels components del grup Manel, i que tracta en clau de comèdia les diferents cares de la fama.

Pel que fa als espectacles infantils, l'edició d'enguany ha previst espectacles dirigits a un públic d'entre 8 i 9 anys per ampliar l'edat dels espectadors que en edicions anteriors no superaven els cinc anys de mitjana. Així, aquest 2014 s'han programat obres com 'Pinocchio' o 'Somnis de Sorra' dirigits a aquesta franja d'edat.

Preus

Les entrades, com en l'edició de l'any passat tindran un preu de 10 euros de mitjana. A més, s'han previst diverses promocions per abaratir encara més el cost si es compren tiquets per a diferents espectacles dels anomentats Excel·lent, dels que se'n faran cinc al Teatre el Jardí, o dels Estrella, dels que també se'n faran cinc però a la sala La Cate. Així, si els compradors trien un espectacles Excel·lent i un Estrella pagaran 15 euros. Així mateix, les cinquanta primeres entrades de cada espectacle Excel·lent més una d'un espectacle Estrella comprades a taquilla costaran 10 euros.

Les entrades es podran comparar de manera anticipada tots els dijous de set a nou del vespre a la taquilla del Teatre el Jardí entre el 9 de gener i el 24 d'abril, o a través del web www.telentrada.com. També es podran adquirir a les taquilles dels dos teatres el mateix dia de la funció.

Xifres de l'edició anterior

Segons ha explicat Josep Mª Godoy, la temporada passada de 'Figueres a Escena' es va tancar amb 20.000 espectadors i una ocupació mitjana del Teatre Municipal El Jardí de 700 persones per sessió, un 70% més que en l'edició de 2012. Pel que fa a la sala la Cate va rebre 150 espectadors per sessió i 125 els espectacles infantils. En aquest sentit, Godoy ha apuntat que els esforços cal centrar-los en millorar l'assistència d'espectadors a La Cate perquè els cinc espectacles Excel·lent que es van programar a el Jardí van registrar un ple total.

Pel que fa al preu de les entrades, es van vendre a 10 euros de mitjana, un 40% més econòmiques que en l'edició de 2012 tot i l'increment de l'IVA cultural al 21%.