Els màxims experts en l'arquitecte Antoni Gaudí, l'únic artista amb vuit obres declarades Patrimoni de la Humanitat, es reuniran el mes d'octubre vinent a Barcelona en el I Congrés Mundial sobre la seva figura, en el que es donaran a conèixer les últimes troballes sobre la seva vida i la seva obra.

L'esdeveniment, organitzat per la Universitat de Barcelona (UB) i The Gaudi Research Institute, una institució creada fa sis mesos a la capital catalana, vol servir també per reivindicar un home els mètodes de treball del qual s'apliquen avui en àmbits tan diversos com l'enginyeria, el disseny, les arts i fins i tot en la gestió d'empreses, la gastronomia, els esports o la salut.

Els dotze membres del comitè consultiu del Congrés, integrat per experts tant espanyols com del Japó, la Xina, Holanda, Alemanya o Àustria, s'han reunit aquests dies per iniciar la preparació de les diferents activitats que es duran a terme entre el 6 i el 10 d'octubre a la Universitat de Barcelona.

Durant aquests dies està previst que s'aprofundeixi, especialment, en la gènesi de la Colònia Güell, un lloc a Santa Coloma de Cervelló, als afores de Barcelona, on Gaudí va instal·lar el laboratori en el qual començaria a modelar el seu revolucionari mètode de treball i de creació de noves formes, provocant canvis transcendentals en l'àmbit arquitectònic.

Una cinquantena de ponents ja han confirmat la seva participació a la reunió, a la qual està previst que assisteixin unes 350 persones, entre ells alguns descendents de deixebles de l'autor de la Sagrada Família.