La meitat de les dones ´marine´ no superen la prova de fer tres flexions

El nou examen ha reobert el debat sobre si la dona té prou força per ocupar determinats llocs a l'exèrcit

07.01.2014 | 07:24

Si odiaves les flexions al col·legi i revius aquest malson d'adulta en el gimnàs, tranquil·la, no ets l'única: les dones marines dels EUA també tenen dificultats per fer-ne més de tres seguides, el mínim establert en les noves proves físiques per poder anar a combat per primera vegada.
Completar tres flexions de braços consecutives en barra fixa, aixecant la mandíbula per damunt i sense recolzar-la, és un dels requisits mínims del nou examen físic dels marines dels EUA, l'entrada en vigor del qual ha quedat postergat fins a nou avís després de comprovar que més de la meitat de les oficials no poden superar-lo.
Aquest ajornament ha reobert el debat en les Forces Armades sobre si la dona té la força física necessària per ocupar determinats llocs, precisament quan està previst que milers de dones marines vagin per primera vegada a combat en 2016. Així, les flexions, que mai s'han portat bé amb la dona, apareixen també com un obstacle en el camí de moltes oficials que els anys vinents estan cridades a accedir a treballs que fins ara se'ls han negat, com les unitats d'infanteria i artilleria.
De moment, les marines que no aconsegueixin fer tres flexions seguides poden acreditar la seva força en la part superior del cos amb una versió més lleugera: aguantar un mínim de 15 segons penjades en la barra amb els braços flexionats, la mandíbula per damunt i sense recolzar-la.
El cos de Marines insisteix, no obstant això, que només les flexions completes en la barra preparen de manera suficient a un oficial per a les tasques que haurà de desenvolupar una vegada al camp de combat, com carregar amb artilleria pesant.
El mínim de flexions completes és igual per als homes que per a les dones, ja que la raó de ser del nou examen físic és precisament igualar els criteris.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema