La sommelier i periodista catalana Meritxell Falgueras inicia el 2014 amb un nou llibre per convertir neòfits en experts en vins i amb un joc de taula, Vinoka, que porta al joc de l'oca la tradició enòloga. Com la mateixa autora comenta, a Vinoka els jugadors avancen al crit de "de copa a copa i tiro perquè em toca" o retrocedeixen amb el lema "de bóta en bóta perquè el vi se'm pica". Pulltex, empresa espanyola destacada en el sector d'accessoris de vi, s'ha encarregat de l'edició del joc, que consta de 52 caselles i en el que poden participar de dues a deu persones.

La mecànica del joc és tan senzilla com en el joc de l'oca: es tira un dau i s'avança per les caselles del tauler, que tenen el vi com a protagonista. Les caselles beix serveixen per avançar a la meta; en les verdes cal contestar una pregunta; les blaves obliguen a passar una prova seguint el llibre d'instruccions i les marrons fan retrocedir el jugador; però quan cau en les bordeus cal beure i en les violetes, toca brindar.

Vinoka es troba disponible en quatre idiomes: anglès, francès, italià i espanyol.

Falgueras, integrant de la cinquena generació de la prestigiosa botiga de vins de Barcelona El Celler de Gelida, va aconseguir el títol de sommelier amb només 20 anys i va guanyar el concurs Nas d'Or com a jove promesa a Catalunya.

L'autora argumenta amb humor que "aprendre de vins serveix per presumir, per vacil·lar la teva parella, per poder ser el centre d'atenció de la festa, perquè un sopar es converteixi en un moment inoblidable i per assaborir més la vida". "Sense lliçons, només amb consells" és la divisa que enarbora Falgueras en el seu llibre, en el qual fuig de les tradicionals descripcions del món del vi.

Amb una pretensió eminentment pedagògica, a Presumeix de vins (Salsa Books), que s'inicia amb un pròleg de Joan Manuel Serrat, Falgueras explica com degustar un vi, dóna nocions de viticultura i sobre l'elaboració del vi, com se serveix, així com una breu història del vi.