Neix Hadiah, una nova cria d´orangutan al Zoo de Barcelona

És el segon naixement d'aquesta espècie que té lloc al parc barceloní en els últims quatre mesos

08.01.2014 | 07:46
Hadiah amb la seva mare Jawi.
Hadiah amb la seva mare Jawi.

El Zoo de Barcelona té des del 2 de gener un nou inquilí. Es tracta de la Hadiah, una femella d'orangutan de Borneo que és la segona cria d'aquesta espècie que neix al parc barceloní en els últims quatre mesos. La Hadiah és la segona filla de la Jawi, de 17 anys. Des de la direcció del zoo s'indica que els orangutans de Borneo són animals tranquils i solitaris, però durant aquests dies tota la família del Zoo ha estat pendent de la dinàmica del grup i del desenvolupament de la cria, que ha estat molt ben rebuda pel grup.
El de la Hadiah és el segon naixement d'un orangutan de Borneo al Zoo de Barcelona en els últims quatre mesos, i el quart en els últims cinc anys. Hadiah és la segona filla de Jawi, i té una germana, Jingga, molt popular gràcies al programa de Tv3 Veterinaris. El pare és Karl, de 16 anys, que va arribar al zoològic barceloní el 2005 procedent de Dublín.
Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), aquesta és una espècie que es troba en greu perill d'extinció al seu medi natural. Actualment podrien quedar algunes poblacions molt reduïdes i disperses a l'Illa de Borneo, d'on és endèmica l'espècie, que estarien amenaçades per la intensa tala d'arbres i la crema de la selva.
El naixement de la Hadiah s'ha produït en plena fase de tancament del projecte executiu de la nova instal·lació d'orangutans prevista pel Pla Estratègic del Zoo. El nou espai permetrà observar les zones interior i exterior de la instal·lació, de manera que els visitants podran veure el grup d'orangutans durant tot l'any i independentment de la climatologia.
Els espais exteriors representaran la flora d'un bosc tropical humit, dotant l'espai d'elements d'enriquiment com ara troncs, cordes o plataformes de fusta, que permetran als animals recrear el seu comportament natural. El nou projecte suposarà que la superfície actual que ocupen els orangutans augmenti fins gairebé els 1.000 metres quadrats.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema