´Pulmons´ retrata la por de dos joves que pensen a tenir un fill

L'obra dirigida per Marilia Samper i interpretada per Carlota Olcina i Pau Roca arriba a la Sala Beckett

08.01.2014 | 07:46

Els actors Carlota Olcina i Pau Roca representen a una parella que es planteja tenir un fill, però si s'ho pensen massa potser no arribaran a fer-ho mai. Ells són els protagonistes de Pulmons, escrita per Duncan Macmillan, traduïda per Carme Camacho i dirigida per Marilia Samper. El muntatge es podrà veure des d'aquest dijous fins al pròxim 9 de febrer a la Sala Beckett de Barcelona. La humanitat i la seva imperfecció i les incerteses i pors són alguns dels temes que tracta l'obra. Samper va destacar ahir que parla sobre les societats occidentals: "Som la generació de la por, tenim molta por en el moment d'actuar perquè ens plantegem molt les conseqüències".
Samper va explicar que Pulmons tracta sobre una parella actual de joves d'uns 30 anys que es comencen a plantejar tenir fills. Aquesta qüestió, va apuntar la directora del muntatge, els porta a debatre durant l'obra sobre la relació que hi ha entre ells i sobre la seva relació amb el món i sobretot per quines raons han de tenir o no un fill i quines conseqüències pot tenir. En aquest sentit, Samper va manifestar que aquests dubtes, pors i incerteses són molt actuals i tenen a veure amb la responsabilitat que es té amb el món i l'entorn; una realitat que "ha anat derivant en un gran temor. Si abans crear una família era molt natural i lògic, ara que tenim l'opció d'escollir tot es posa en joc".
L'autor del text Duncan Macmillan proposa que la representació de la seva obra es faci en un espai buit. "Nosaltres", va dir Samper, "agafem aquesta idea, és tot treball d'actor i interpretació, però fem servir alguns elements escènics mínims com un llit i una mica de so i il·luminació però que funcionen d'una forma molt poètica". Segons la seva directora, l'obra planteja preguntes però també respostes. Tot i això, tot depèn de la mirada de cada espectador.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema