Què els explicarà als americans?

Que aquí culturalment estem al límit. Que des que van apujar l´IVA cultural al 21% han tancat més cinemes, més teatres i més sales de concerts. O sigui que alguna cosa han fet malament. I no ha sigut cap sorpresa, és el que tothom sabia que passaria.

S´ho creuran que l´IVA cultural és aquí del 21%?

S´ho deuen creure, perquè m´han convidat a parlar-ne (riu). Però els estranyarà segur, perquè a Noruega es el 0%, a Suïssa el 2%, a França el 7%, etc.

Què diu d´un país aquest 21%?

Que tracta malament la cultura. És un país on es paga el mateix IVA per veure un Shakespeare al teatre que per veure matar un toro.

Per què es van decidir regalar precisament pastanagues en lloc de, per exemple, un bon parell de pebrots?

He, he. La pastanaga ens serveix de metàfora, ja sap, per allò del burro, el pal i la pastanaga.

Qui és qui?

La pastanaga és l´IVA del 4% que reivindiquem. El pal és el cop de pal que ha suposat l´IVA. El pagès és la gent de les arts escèniques. I el burro...diguem que és el 21% d´IVA.

No qui l´ha implantat?

He, he, off the record li donaré el nom i cognom del burro.

Amb la crisi ens acabarem menjant les entrades-pastanagues?

Ja ens les estem menjant. L´assistència de públic al teatre ha baixat un 30%... sobre unes xifres que ja eren baixes. Jo crec que rectificaran.

Què diu! El PP rectificant?

Ho vaig dir fa un any i ningú no em va creure, i suposo que ara tampoc em creu ningú. Però és que si no rectifiquen es quedaran sols, adéu a la cultura.

I si es tracta d´això?

Aquesta és una altra, a un poble sense cultura se´l domina. Però no vull creure que arribin tan lluny.

Amb el viatge aconseguirà que a Broadway donin pastanagues?

No crec que tinguin el nostre problema amb l´IVA. Ja estaria bé que el teatre de Bescanó exportés idees a Broadway, però ho dubto. Si de cas allà donarien hamburgueses.

I més cap aquí, els han sortit imitadors?

Sí, alguns teatres catalans i espanyols van fer el mateix. I un del País Basc en lloc de pastanagues van decidir donar una cervesa.