L'Insitut de Cultura de la Ciutat d'Olot, Ofolk i el Centre Artesà Tradicionàrius han decidit unir-se per organitzar el que han anomenat Garrotxinàrius, una jornada de música i dansa folk que es farà per primer cop el dia 25 de gener amb tallers, un sopar i un concert-ball a la sala El Torín de la capital garrotxina.

Els músics que obriran aquesta primera edició seran El Pont d'Arcalís i els italians Terminal Traguetti. Els organitzadors volen que esdevingui un punt de trobada per a totes les persones i entitats de la comarca i de fora interessades en el folk i combinar una jornada de música amb formació. Les entrades van des dels 8 euros fins als 25 euros.

El primer Garrotxinàrius es fara el dissabte 25 de gener, a la sala El Torín. A les quatre de la tarda començaran els tallers, de la mà d'El Pont d'Arcalís i un altre dels Terminal Traghetti. Seguidament, es farà un sopar popular -amb la participació de l'entitat GREDA- i a les deu de la nit començarà el concert ball amb els mateixos grups responsables dels tallers.

Els organitzadors van explicar ahir que els tallers són aptes per a tothom, hagin o no ballat i que, durant el ball-concert, hi haurà una persona que coordinarà les danses per facilitar la participació activa dels assistents. Els qui ho prefereixin també podran seguir-ho des de l'espai reservat amb cadires.

Jordi Fàbregas, responsable del Centre Artesà Tradicionàrius, organitzadors del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, va destacar la importància d'estendre l'essència del Tradicionàrius pel territori per tal de crear més plataformes d'expansió de la música i la dansa d'arrel.