El musical IsaVel, basat en la vida de la sindicalista calongina Isabel Vila, serà present el proper 28 de gener a la Nit de la Memòria, l'acte organitzat per la Comissió de la Dignitat en què s'atorgaran els Premis de la Dignitat 2013.

La vetllada, que se celebrarà a Barcelona, comptarà amb diverses peces del musical IsaVel a càrrec d'Iris Vilà i Antoni Mas, just després de la seva estrena al Teatre Municipal de Girona els dies 25 i 26 de gener, coincidint amb el cap de setmana de #Girona10.

Els Premis de la Dignitat d'enguany són per al filòleg i polític Jordi Carbonell i Ballester, per la seva tasca científica en l'àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana i per la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la llengua, cultura i drets nacionals que el va portar a ser expulsat de la universitat i a ser empresonat i torturat per voler declarar en català davant de la policia.

El premi li serà lliurat per Henry Ettinghausen, catedràtic emèrit de la Universitat de Southampton, exportaveu internacional de la Comissió de la Dignitat, resident a la Pera.

El músic Josep Soler i Sardà serà reconegut per la seva aportació a la cultura musical catalana com a compositor i com a ensenyant als conservatoris de Barcelona i Badalona.

També per la dimensió cívica, ja que va retornar al Ministeri de Cultura la Medalla d'or al mèrit de belles arts per la reaccionària i intolerant actitud del ministeri i el Govern de l'Estat envers l'ensenyament i la cultura i envers Catalunya.

El darrer guardó serà per a les germanes de Salvador Puig Antich, Montsserrat, Carme, Imma i Merçona Puig Antich, per la seva tasca constant i decidida per denunciar la indignitat dels processos polítics del franquisme i per aconseguir la nul·litat del procés del seu germà i de la resta de represaliats polítics del franquisme.