Nova York acull una mostra gràfica del procés creatiu de Ferran Adrià

La mostra, que s'inaugurarà el 25 de gener, compta amb dibuixos, notes i fotografies fetes al restaurant de Cala Montjoi

20.01.2014 | 12:41
Nova York acull una mostra gràfica del procés creatiu de Ferran Adrià
Nova York acull una mostra gràfica del procés creatiu de Ferran Adrià

El Drawing Center de Nova York acollirà una mostra sobre el procés creatiu del xef català Ferran Adrià. L'exposició 'Ferran Adrià: Notes on Creativity', com ha explicat l'Institut Ramon Llull, vol mostrar al públic el procés creatiu del fundador d'ElBulli, a través dels seus dibuixos, notes i fotografies fetes al restaurant de Cala Montjoi. La mostra, comissariada per Brett Litman, s'exposarà al Drawing Center de Nova York des del 25 de gener fins al 28 de febrer i s'acompanyarà d'un catàleg que ha comptat amb el suport de l'Institut Ramon Llull. 'Ferran Adrià: Notes on Creativity' es podrà veure també al MOCA de Cleveland el proper mes de setembre.

L'exposició vol traçar de les innovadores idees intel·lectuals i filosòfiques d'Adrià sobre la gastronomia. Unes idees que es presentaran com a gràfics de paret, imatges emmarcades i material efímer relacionat amb elles. Un cub mostrarà imatges a gran escala de la cuina d'ElBulli. Al voltant, una sèrie de vitrines mostraran una selecció de llibretes i esbossos sobre la creació de menús, taxonomies de productes i notes personals; esbossos arquitectònics de la seu d'ElBulli Foundation; reproducció de plats amb plastilina i dibuixos de prototips de diferents utensilis de cuina.

Paral·lelament a la mostra s'han organitzat diverses activitats, entre les quals destaca la projecció de 'Documenting Documenta', sobre la participació del xef català a la Dokumenta12 i l'estrena del film '1846', produït pel Drawing Center in que mostra imatges de cadascun dels plats que Adrià servia a ElBulli. Així mateix, Adrià participarà en una conversa amb Dan Barber, xef i copropietari del restaurant Blue Hill, que tindrà lloc el 23 de gener al New Museum, i en una visita guiada amb el comissari de la mostra el dia 25, quan obri les portes al públic.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema