La pel·lícula documental El Somni, dirigida pel català Franc Aleu i que narra el sopar de dotze personatges il·lustres de mà dels germans Roca, tindrà la seva estrena mundial en el Festival Internacional de Cinema de Berlín, després de passar pel de Sant Sebastià. El llargmetratge és una de les tres pel·lícules amb producció espanyola que es projectarà dins de la secció "Culinary Cinema" del festival, on es mostraran una quinzena de films relacionades amb la gastronomia i la restauració.

El "Culinary Cinema", que se celebrarà del 9 al 14 de febrer en el marc de la Berlinale, ha invitat prestigiosos cuiners a preparar diversos sopars després de les projeccions inspirades en les pel·lícules. Amb aquest objectiu hi haurà a la capital alemanya els germans Josep, Joan i Jordi Roca, creadors dels dotze plats sobre els quals articula "El Somni" i propietaris del celler de Can Roca, considerat el millor restaurant del món.

Ferran Adrià, Rafael Argullol i Miquel Barceló van ser alguns dels dotze comensals de diverses disciplines convidats al sopar dirigida per Franc Aleu.

El juego en la mesa, de producció japonesa i espanyola i The food guide to love, espanyola, irlandesa i francesa, que té entre els seus protagonistes Elionor Watling, són les altres dues pel·lícules amb producció de l'Estat espanyol que formaran part del programa del "Culinary Cinema".