Una aplicació per transmetre aromes

29.01.2014 | 07:44

La barrera que limita la transmissió de dades per dispositius mòbils al sector audiovisual ha estat dinamitada per una aplicació que permet enviar a més olors i que es preveu que tingui en la gastronomia el seu mercat més interessant.
La van presentar ahir, en la segona jornada de la trobada internacional gastronòmica Madrid Fusión, el professor de la Universitat de Londres Adrian Cheok, al costat del xef Andoni Luis Aduriz -amb dos estrelles Michelin a Mugaritz (Errentería)- i Luis Castellanos, que a El Jardín de Junio dirigeix un projecte de neurociències aplicades al llenguatge.
"Cap altre ésser viu més que l'humà cuina, no per sobreviure, sinó per degustar, per emocionar-se, sentir, donar-se satisfacció, en els restaurants ens tornem més humans. Amb aquest instrument es poden fer fitxes emocionals dels clients perquè les cartes s'adaptin més al que li agrada al comensal", va apuntar Castellanos. Aduriz, sempre disposat al fet que "Mugaritz plantegi reptes", a "ampliar coneixements" i a donar al comensal l'experiència que busca quan "creua fins a mig món" per gaudir de la gastronomia, va donar la benvinguda a aquestes aportacions tecnològiques que contribuiran a fer dels restaurants "laboratoris sensorials". "La idea és conjuminar emocions, tecnologies i gastronomia", va afegir Castellanos, qui es va mostrar convençut que aquestes eines són "les portes del futur".
En aquest sentit, van explicar que l'aplicació que permet transmetre olors servirà tant perquè el restaurant els hi faci arribar al seu client quan reservi plaça, com per compartir amb amics o a les xarxes socials les experiències viscudes en un establiment, fins ara limitades a fotos i comentaris.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema