Tribut a Francesc Ferrer amb ´Isavel´

29.01.2014 | 07:44
La vídua de Francesc Ferrer va pujar a l´escenari per desplegar un cartell amb la imatge del seu marit.
La vídua de Francesc Ferrer va pujar a l´escenari per desplegar un cartell amb la imatge del seu marit.

El Teatre Municipal de Girona s'ha omplert aquest cap de setmana d'un públic que ha sortit emocionat de les dues funcions (dissabte i diumenge) del musical Isavel, que ja s'havia vist a Figueres i Sant Feliu de Guíxols. La funció de Diumenge va finalitzar amb un homenatge al malaguanyat polític Francesc Ferrer, un dels recuperadors de la figura històrica de la lluitadora sindical Isabel Vilà, pretext de l'espectacle.
Una quarantena bona d'artistes, entre actors-cantants i músics, participen en viu en aquest espectacle que dóna vida a Isabel Vilà (Calonge, 1843 - Sabadell 1896), la dona sindicalista que, en el context de les lluites socials de la primera industrialització del suro, va aconseguir que la jornada laboral de la mainada no pogués excedir les cinc hores, a fi i efecte de compaginar feina i escola. Per això se la coneix com "Isavel cinc hores".
L'espectacle, amb direcció escènica de Kim Planella, guió d'Antoni Strubell i direcció musical d'Antoni Mas, va rebre sonors aplaudiments. Iris Vilà, Marta Prieto, Carlos Gramaje i Ulises Ordúñez són alguns dels protagonistes de l'obra.
La vídua de Francesc Ferrer, Montserrat Pumarola, va pujar a l'escenari per desplegar un cartell amb un retrat de qui va ser el seu marit, el qual, entre altres tasques, es va dedicar a la recuperació de la memòria històrica.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema