Les façanes de Girona serviran de suport a un festival de videoart

Artistes de tot el món competiran en el primer Festival Internacional de Mapping entre el 30 de juliol i el 3 d'agost

30.01.2014 | 17:11

Girona es convertirà, del 30 de juliol al 3 d'agost, en la seu del primer Festival Internacional de Mappings. La ciutat i el seu patrimoni historicoartístic seran un gran plató de videoart en el qual diferents artistes d'arreu del món competiran en un concurs perquè les seves obres formin part d'un itinerari per alguns dels espais emblemàtics de la ciutat. Alguns dels escenaris que formaran part d'aquest itinerari són l'edifici de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, l'ajuntament, el Centre Cultural La Mercè, l'edifici de Les Àligues, la Casa Pastors, l'edifici de Correus i les escales de Sant Martí. El festival neix també amb la voluntat de ser un punt de trobada del sector de les arts audiovisuals i del videoart.


El nou festival que tindrà lloc a la ciutat neix a partir de les experiències positives dels dos mappings que es van portar a terme durant el 2013: "La plaça dels museus", que es va projectar a la façana de l'Ajuntament de Girona amb motiu de Girona, Temps de Flors, i "L'origen mitològic de Girona", que es va projectar a la façana de la Casa Pastors durant les Fires de Sant Narcís. La consolidació de la Girona Film Office, constituïda el 2008 amb l'objectiu de promoure la ciutat com a plató cinematogràfic i per sessions fotogràfiques, i la creació del BLOOM el 2012, centre tecnològic d'excel·lències especialitzat en 3D, realitat augmentada i mapping, han contribuït també a l'aposta de Girona per aquest nou festival.

Sense bases ni pressupost

Les bases per apuntar-se al concurs es publicaran el 14 de febrer i hi haurà temps fins al 17 d'abril per presentar les propostes. Els projectes seleccionats es donaran a conèixer el 9 de maig, i seran precisament aquests treballs els encarregats d'inaugurar el festival el 30 de juliol. Segons va explicar l'alcalde, Carles Puigdemont, s'establiran premis per a tres categories: professional, amateur i escolar. En aquesta darrera categoria, es dóna l'opció als nens de Girona de fer propostes dibuixades, de les quals s'escolliran les millors i el Bloom en realitzarà el mapatge.
El pressupost del festival encara no està tancat, així com tampoc la quantia dels premis per a les diferents categories. Així mateix, i fora de concurs, també està previst que es convidi un artista perquè pugui exposar les seves creacions.

Des de l'ajuntament defensen que aquest nou festival tindrà un "cost proporcionat" -tot i que encara estigui per concretar- ja que pot fer que turistes que s'estan a la Costa Brava es desplacin fins a Girona per conèixer el patrimoni i aprofitin també per menjar-hi, comprar o quedar-se a dormir. I, per altra banda, perquè situa la ciutat en un circuit emergent basat en aquest nou art audiovisual.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema