Ferran Adrià posa en marxa la BulliPedia, una gran enciclopèdia de la cuina

30.01.2014 | 00:00

Una eina per a professionals que conté la codificació de la cuina dels últims 50 anys i que serveix per educar i inspirar els cuiners. És la BulliPedia, una gran enciclopèdia de la cuina oberta al món, ja que tots podran fer les seves aportacions.
Es tracta d'un dels grans projectes empresos per Ferran Adrià després de la "transformació" d'elBulli el 2011, que ahir va presentar a Madrid Fusión en un vídeo - és a Nova York amb una exposició sobre els processos creatius del restaurant- i a través de dos dels seus col·laboradors, Eduard Xatruch i Oriol Castro.
Des de gener del 2012, Adrià i el seu equip d'elBulliFoundation han treballat en un local ubicat al costat del Mercat de la Boqueria de Barcelona en la codificació del coneixement gastronòmic, per fomentar la seva difusió i, sobretot, posar-ho a l'abast dels professionals de la cuina. "Ha estat i està sent un treball fascinant, el més difícil que hem fet perquè, encara que pugui semblar senzill, no ho és. No està tan clar què és cuinar, l'origen de la cuina (...) Existeixen moltes classificacions per aliments, eines, tècniques, productes... però creiem que encara no estan consensuades", va explicar Adrià.
La BulliPedia és conseqüència de l'"obsessió de Ferran per classificar tot el nostre treball quan estàvem a El Bulli", va dir Xatruch, perquè "el coneixement ordenat és eficàcia".
Per això es van llançar a estudiar llibres de cuina des del segle XIII, han contactat amb experts en diferents matèries i amb universitats fins a presentar ahir "els calaixos d'un gran armari que ara s'obrirà al món" perquè la gent faci les seves aportacions, a partir del 15 de febrer via correu electrònic (participa@bullipedia.org).

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema