Fina Birulés recorda Hannah Arendt

30.01.2014 | 00:00

Fina Birulés, professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona, pronuncia avui la Girona la conferència "Hannah Arendt, pensar en temps foscos", inaugurant el cicle de conferències "Dones, jueves i sàvies" que tractarà el tema de les dones jueves, la seva situació en el context de la història jueva i la seva aportació intel·lectual i personal a la història de la humanitat.
Les conferències -l'entrada les quals és gratuïta i tenen lloc el darrer dijous de mes a l'Institut d'Estudis Nahmànides- presenten les vivències de diverses dones que han tingut una marcada transcendència en la història, amb aportacions de diferents àmbits: la filosofia i el pensament (Hannah Arendt), la tradició i la llei de Moisès (matriarques de la Bíblia), una activitat cultural i social en el context gironí (Rahel i Merecina), i el coneixement científic (Rita Levi-Montalcini).
Birulés és una gran coneixedora de la vida i obra d'aquesta filòsofa i politòloga alemanya. Les reflexions de Hannah Arendt (1906-1975) arrenquen de l'experiència dels règims totalitaris de la primera meitat del segle XX i parteixen de la convicció que el totalitarisme no és el resultat d'un excés de política a tots els àmbits, sinó que, de fet, comporta la seva supressió. Fina Birulés considera que es pot interpretar part de l'obra d'Arendt com un esforç per repensar la dignitat de la política i el món comú en "temps molt foscos".

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema