El petit secret dels llops

La xilena afincada a València Soledad Vélez confirma el seu treball amb un complex segon disc

31.01.2014 | 17:42
El petit secret dels llops
El petit secret dels llops

La xilena establerta a valència Soledad Vélez confirma el seu talent com a compositora i cantant amb un segon treball magistral, cru i brillantMaltractats per la literatura i venerats per moltes cultures ancestrals, els llops han servit de metàfora a Soledad Vélez, a l´hora de concebre el seu segon treball d´estudi.

Quan, en un moment de la seva vida, l´ansietat i l´estrès l´asfixiaven, aquesta xilena establerta des de fa uns anys a València, va començar a veure llops corrent al seu voltant. Va ser una espècie d´alerta que la va ajudar a canviar el ritme de la seva rutina. A respirar. Aquest mamífer de la família dels cànids, intel·ligent i solitari, inspira un àlbum que suposa la consolidació d´una cantautora realment atípica. Lluny de ser el prototip que triomfa actualment (veu dolça i música ensucrada), Vélez destaca per una veu profunda -pot recordar tan a PJ. Harvey com a Patti Smith- i unes composicions on la cruesa i la foscor emergeixen de l´atmosfera, tot creant un teixits magnètics i carregats de caràcter.

Si amb Wild Fishing (2012) es va convertir en tota una sorpresa, amb aquest Run With Wolves ha aconseguit el respecte unànime de la crítica i el públic. No obstant això, si el folk i el rock marcaven la pauta en el seu debut, ara hi afegeix arranjaments propis de la música dels Andes (How to disappear, She is) i delicats sintetitzadors (Milky way, She thinks she´s a teenager again). No deixin d´escoltar tot el disc, però sobretot South Mountains, una autèntica meravella. (folk-rock). | albert cornellà font.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema