la candelera

01.02.2014 | 00:00
la candelera
la candelera

Festa de la presentació del Senyor al temple de Jerusalem, tal com era manat per la llei jueva, i entre nosaltres anomenada popularment "la Candelera". Precisament recordant aquells dos vellets Simeó i Anna que acolliren Jesús, celebrem la jornada de la Vida Consagrada, i alhora és també diada assenyalada pels membres de Vida Creixent, pels avis, per les viudes -ja que Anna era viuda-, i jo m'afegeixo també als pares practicants. Permeteu-me algunes indicaicons perquè aquetsa festa ens estimuli a tots a viure la nostra vocació i estat de vida.
Pares practicants. L'evangelista té molt d'interès a repetir diverses vegades que els pares de Jesús són bons complidors de la llei jueva, de les pràctiques religoses jueves. Avui diríem que són complidors, practicants habituals.
Cal fer un elogi dels pares practicants habituals que participen de les celebracions, i que ho fan amb els seus fills. Ja sé que "practicant" significa més que la participació en les celebracions, però si no es dóna aquesta pràctica les altres exigències seran més difícils. A més, cal estar convençuts de l'actuació salvífica de Déu a partir del compliment de les "pràctiques cristianes".
Els ancians. Simeó i Anna, els dos ancians acollidors, han viscut, sofert, pregat i esperat, i per això poden descobrir en aquell infant la llum i la salvació. Hi ha llum i salvació per als qui l'esperen i la busquen de veritat.
Simeó i Anna, figura dels qui busquen, esperen i troben la llum i la pau. Figura dels qui en Jesús han trobat llum, pau i salvació i dels qui l'ofereixen -el presenten- als altres.
La figura de Simeó i Anna és un homenatge a totes les persones grans que intenen ser bones i justes, que tenen l'esperit, que donen gràcies perquè Jesús els porta pau i llum, i que el saben presentar i oferir a tothom, especialment als més petits.
Penso en els avis que avui sovint fan d'avis i de pares, no només com a cangurs, sinó en l'educació cristiana. Els dono gràcies pel seu testimoni i els encoratjo a no desanimar-se en aquesta tasca, malgrat el poc agraïment que puguin rebre (...)(Extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema