la casita

01.02.2014 | 00:00
la casita
la casita

Divendres de la setmana passada el nostre bisbe Francesc va presidir la cerimònia de lliurament del premi Sant Feliu a la Filla de la Caritat de Sant Vicenç de Paül i Santa Luisa de Marillac Sor Clara Villoslada, a la sala d'actes de la parròquia de Sant Jaume de Salt.
El panorama, efervescent. Un mosaic inquiet de criatures- una trentena- de mares marroquines, negres i indígenes -vull dir del país-; un grapat feliç i exultant de monitors, monitores i voluntaris; el director dels mitjans de comunicació del Bisbat de Girona; el senyor alcalde del poble, col·laborador eficaç; i el nostre Bisbe, joiós per fora i per dins.
Què passava aquella tarda de gener sobre aquest mosaic humà, obert com una magrana, en una explosió d'afecte i d'agraïment? Simplement: fa trenta anys que Sor Clara dedica els seu temps lliure, les seves vacances, la seva imaginació i el seu carisma a la "perifèria", anticipant-se, amb l'esperit de Sant Vicenç de Paül, al servei dels menys mimats per la fortuna humana.
Fa trenta anys que generacions de nois i noies han crescut entre l'esbarjo, l'estudi, les colònies i la catequesi. Trenta anys que sabien que algú els esperava després de la classe de la tarda i els ensenyava a tancar bé una porta, a collir un paper de terra, a respectar aquell que és diferent, a valorar la sinceritat, a no posar límits a l'amor, a vèncer el propi egoisme, a somriure i a tendir sempre la mà i tenir el cor obert. Ella ho havia après de Jesús. Ho oferia a tothom amb la gratuïtat de l'amor i un respecte total a llibertat.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema