La comunitat hondurenya de Girona venera demà la Virgen de Suyapa

La Confraria de Jesús i els Nens organitza des de fa tres anys aquesta trobada, que comptarà amb una romeria, pregària i un dinar compartit

01.02.2014 | 00:00
La Virgen de Suyapa.
La Virgen de Suyapa.

El dia 3 de febrer, Hondures celebra la festa de la seva patrona: la Virgen de Suyapa, que es troba a la basílica que porta el seu mateix nom, a Tegucigalpa. La celebració, però, no només tindrà lloc a l'altre costat de l'Atlàntic, sinó que tots els hondurenys que visquin a Girona i rodalies també tindran la possibilitat de venerar-la en una celebració religiosa que es farà demà, dia 2, a dos quarts de dues del migdia, a l'església dels Dolors. Allà es resarà a la verge, es farà una ofrena floral i es cantarà el seu himne. Abans, a un quart de dues, s'haurà celebrat una romeria des del temple del Sagrat Cor, mentre que la trobada acabarà amb un dinar compartit al centre cultural La Mercè. L'acte està organitzat a través de la Confraria de Jesús i els Nens de Girona.
Però, d'on ve el vincle entre aquesta confraria i la comunitat religiosa hondurenya de la ciutat? Segons explica Besy Carolina Rodríguez, tot va sorgir ara fa tres anys, ja que ella treballa amb Josep Maria Nogué, membre de la confraria de Jesús i els Nens. "Li vaig explicar el que significava la celebració de la verge per a nosaltres i em va proposar de celebrar-ho aquí també, a veure si la gent de la meva terra s'hi animava. Va ser un èxit i per això hem anat continuant", indica.
Rodríguez explica que, malgrat tractar-se d'una celebració d'origen hondureny, està oberta a tothom, i que de fet hi participen tant catalans com persones de la resta de l'Estat i d'altres països, com per exemple Mèxic. "No importa d'on sigui la gent, perquè al final tots som creients. És una verge miraculosa i té amor per a tothom, no importa el país ni la raça", assegura. Segons afegeix, aquesta celebració permet a la comunitat honudrenya "compartir una mica de la nostra cultura amb la gent d'aquí". De la mateixa manera, indica que, malgrat viure a milers de quilòmetres de distància del seu país d'origen, sempre han procurat continuar amb els seus costums i les seves tradicions.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema