El mallorquí Miquel Barceló guanya el Premi Nacional d´Art Gràfic

En l'anterior edició el guardonat havia sigut l'escultor català Jaume Plensa, ara membre del jurat

06.02.2014 | 07:36
El mallorquí Miquel Barceló.
El mallorquí Miquel Barceló.

L'artista mallorquí Miquel Barceló ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'art gràfic 2014; un guardó que concedeix el centre de Calcografia espanyol, que forma part de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. Barceló rep aquest guardó que l'any passat va ser atorgat a l'escultor Jaume Plensa. Juan Bordes, delegat de la Calcografia i membre del jurat, ha estat l'encarregat de fer l'anunci aquest divendres i ha ressaltat que el motiu és per la dedicació i trajectòria de Barceló "al món de la estampa i de l'art gràfic durant més de trenta anys".
L'artista, que va ser informat del guardó mentre volava des d'Àfrica a Espanya, va expressar "la seva satisfacció" per aquest premi, a partir del qual s'organitzarà, l'any que ve, una exposició amb la seva obra gràfica en el Departament de Calcografia Nacional de la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fer nando.
Jaume Plensa, premiat el 2013 i membre del jurat, considera que quan es parla de gravat Miquel Barceló és "un dels gravadors més grans que té aquest país" i va assenyalar que la seva obra gràfica "és fantàstica". "Jo sóc escultor i ell pintor, però si ens uneix alguna cosa és l'amor al gravat", va assenyalar Plensa, que va recordar que Barceló "ha gravat tota la seva vida amb molta intensitat".

Salt a la fama l'any 1981
Barceló es va fer famós arran de la seva participació en la biennal de São Paulo l'any 1981, i s'ha convertit en un dels artistes espanyols de més prestigi internacional. L'any 2003 va guanyar el Príncipe de Asturias de les arts, i el 2004 es va convertir en el primer artista contemporani en exposar al Louvre.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema