L'escriptor Jordi Llavina va ser nomenat ahir comissari de l'Any Vinyoli. El nomenament es va produir en paral·lel a la constitució de la comissió que s'encarregarà d'impulsar els actes de commemoració del centenari del naixement del poeta, així com el trentè aniversari de la seva mort.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és difondre l'obra i la figura de Joan Vinyoli arreu dels territoris de parla catalana i impulsar la relectura i l'actualització de la seva obra i el seu llegat a l'ensenyament i als mitjans de comunicació.

La comissió de la commemoració està formada per: Ferran Mascarell, conseller de Cultura, que actua com a president; Jaume Ciurana, tinent d'alcaldede l'Ajuntament de Barcelona; Albert Vinyoli, fill del poeta; Carles Duarte, director del CONCA; Antoni Solà, alcalde de Santa Coloma de Farners; Joan Català, alcalde de Begur; Àlex Susanna, director de l'Institut Ramon Llull i amic personal del poeta; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes;Francesc Parcerisas, degà de la Institució de les Lletres Catalanes; Joan Guitart, exconseller de Cultura i amic del poeta; Margarita Casacuberta, directora de la càtedra Joan Vinyoli de la UdG; Pep Solà, autor de la biografia del poeta, i Xavier Folch, editor de la poesia completa de Vinyoli.

Joan Vinyoli (Barcelona, 1914-1984), cosiderat un dels més grans poetes en llengua catalana del segle XX, va estiuejar a Santa Coloma de Farners.