Rosa Regàs considera que el debat sobre la qüestió catalana s'ha convertit en un "carreró sense sortida" que no creu que "acabi bé" per la falta de diàleg, i ha assegurat que aquesta situació donarà lloc a una frustració "que crearà molta més ràbia de la que hi ha".

Jo no sóc independentista, no tinc cap sentit de la pàtria però entenc que la gent estigui cabrejada", assegura Regàs, i subratlla que "cada vegada hi ha més independentistes".

"Això només es pot arreglar parlant i cedint una mica per aquí i una mica per allà", indica l'escriptora, que ha opinat que el poble es mou per sentiments "i li han ficat al cap que realment van contra nosaltres, i s'ho creuen".

Segons la seva opinió, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, "es podria haver molestat a entaular converses" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, qui, sosté, no és "tan independentista".

Rosa Regàs, exdirectora de la Biblioteca Nacional i guanyadora de nombrosos premis literaris, com el Nadal o el Planeta, acaba de publicar les memòries també en edició catellana amb el títol Entre el sentido común y el desvarío, editades per Now Books.

No hi ha terme mig entre "el sentit comú i el desvari", indica Regàs, que afirma que en l'actualitat continua aquesta dicotomia a la societat espanyola: "O s'és d'un o s'és d'un altre".