Més d'una vintena d'artistes de les comarques gironines obriran les portes del seus tallers durant la celebració del Dia Internacional de l'Art que se celebrarà el proper cap de setmana, el 12 i 13 d'abril.

Enguany, per commemorar aquesta efemèride, s'han organitzat una seixantena d'activitats a diversos indrets de Girona i comarques gironines com projeccions de documentals, tallers, conferències, espectacles o exposicions que van des de les arts visuals fins al dibuix.

En total hi participen 50 entitats i artistes, el doble que l'any passat, amb l'objectiu d'apropar l'art als ciutadans. "És una sacsejada artística", va resumir ahir en la presentació l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

El gruix de les activitats es realitzaran a Girona ciutat durant el dissabte 12 d'abril tot i que també es realitzaran projeccions, exposicions i xerrades a uns 30 municipis l'endemà diumenge.

La directora del Centre d'Art Contemporani Bòlit, Carme Sais, va detallar que s'ha volgut organitzar les activitats i espectacles en dos dies segons la seva localització. "D'aquesta manera facilitem al públic que puguin anar al major nombre d'esdeveniments".

Entre les activitats destaca la possibilitat de visitar els tallers dels artistes. "És una bona manera d'apropar l'art als ciutadans, que vegin que no es inaccessible, que puguin observar com treballen els artistes, pintors i escultors", ha assenyalat Sais.

La iniciativa neix des del Bòlit però ha comptat amb el suport de diverses institucions, associacions i artistes de les comarques gironines com també dels Serveis Territorials de Cultura a Girona.

Per donar visibilitat a la commemoració s'han creat samarretes i s'ha creat un bloc específic i un esdeveniment al Facebook. A més, a la pàgina web del Dia Internacional de l'Art es realitzarà un fòrum de debat amb participants i públic.

Sais va destacar destacar propostes com el Projecte 24 hores 'TRA' de Mim Juncà que es farà el 12 d'abril a Girona a partir de les deu del matí i les quatre de la tarda, l'explicació del mural ceràmic procedent d'Athenea a càrrec dels alumnes de la UdG o la visita guiada de l'exposició Valentí Fargnoli 1885-1944' que es farà a Torroella de Montgrí.