El Media Space de Londres acollirà aquest estiu la primera gran exposició al Regne Unit d'obres del fotògraf català Joan Fontcuberta, Premi Internacional Hasselblad de l'any 2013. La capital britànica presentarà entre juliol i novembre les peces de Fontcuberta en la segona exposició del nou espai d'art i fotografies del Museu de la Ciència, inaugurat el setembre passat.

L'exposició de Fontcuberta, Stranger than fiction (Més estrany que la realitat) s'emmarca dins dels actes internacionals del Tricentenari i inclourà algunes de les obres més conegudes de l'artista barceloní, el primer de l'Estat espanyol guardonat amb el prestigiós Hasselblad que va rebre en el seu dia Cartier Bresson.

Els visitants del Media Space del Museu de la Ciència de Londres podran observar des del 23 de juliol vinent tota una sèrie de fotografies i artefactes de Joan Fontcuberta que pretenen qüestionar l'ús de la imatge com a prova. L'exposició, co-comissionada per Greg Hobson, responsable de fotografia del National Media Museum britànic, s'estructura en sis narratives conceptualment independents que ajuden a explorar l'univers visual de Fontcuberta.