L'uruguaià Jorge Drexler actuarà el pròxim 24 de juny a Banyoles en el marc del Festival (A)phònica, que acabarà aquell dia després d'arrencar quatre dies abans, segons informa l'organització d'aquesta cita.

Drexler presentarà el seu nou disc, Bailar en la cueva, en aquesta actuació que tindrà lloc en un escenari ubicat al costat de l'estany de Banyoles i les entrades al qual es posaran a la venda avui. El concert es farà a les 9 de la nit a l'escenari Estrella Damm Club Natació Banyoles.

L'uruguaià, que l'any passat va visitar també la província de Girona, en aquell cas per oferir un concert al festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, torna a Banyoles nou anys després de la seva actuació en una de les primeres edicions de l'(A)phònica, que curiosament també va recaure un 24 de juny.

Jorge Drexler estarà acompanyat a Banyoles per la seva banda habitual formada per Borja Barrueta (bateria i veus), Sebastian Merlín (guitarres, percussions i veus), Roc Albero (trompeta), Santiago Cañadas (trombó), Fabrizzio Scarafile (saxofons), Carles Campi Campón (percussions i efectes) i Martin Leiton (baix).

Drexler ha decidit no complicar-se la vida i compondre un disc de "cançons normals", és a dir, "ni per a una pel·lícula, ni per a una obra de teatre, ni per a una aplicació". L'autor de Todo se transforma i guanyador d'un Oscar per Al otro lado del río torna a allò que sap fer millor, però amb cançons més rítmiques i, fins i tot, ballables, com es fa palès al single Universos paralelos. Això sí, sense perdre el segell inconfusible d'una de les veus més captivadores de l'escena musical, amb més de vint anys de trajectòria damunt dels escenaris.

Aquesta actuació se suma al ja anunciat Campionat Estatal de Beatbox, una competició oficial d'on sortirà el participant al campionat del món d'aquesta disciplina vocal. Tindrà lloc el 21 i 22 de juny, i comptarà amb la presència d'alguns dels millors beatboxers internacionals, segons ha informat l'organització del festival.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l'any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La tradició musical de la ciutat i l'auge dels darrers anys l'han consolidat com un festival de renom i popular sense perdre la seva identitat i que en les darreres edicions ha aplegat més de 18.000 assistents. Pel festival han passat artistes com Manel, Maïa Vidal, Standstill, Juan Perro, Mishima o Las Migas.