La Federació Internacional de Societats Màgiques (FISM), el màxim estament de la màgia, ha guardonat l'il·lusionista Xevi pels seus 55 anys de trajectòria. El guardó es va lliurar dimarts a la tarda al Gran Museu de la Màgia, La Casa Màgica, a Santa Cristina d'Aro, de la mà del president d'aquest organisme, Domenico Dante, i el vice-president, Gerrit Brengman. És la primera vegada que es reconeix a una persona, ja que fins ara només s'havia lliurat a associacions. El premi també reconeix la tasca que Xevi ha dut a terme amb la creació de La Casa Màgica a la població on va néixer, un museu únic a l'estat espanyol.

"Han reconegut la meva aportació a la màgia durant més de 55 anys a tots els nivells, des dels barris més humils a artistes internacionals i famílies aristocràtiques, i també a La Casa Màgica com a un dels més importants del món", assenyala l'il·lusionista Xevi.

El premi es va lliurar durant un acte celebrat ahir dimarts a aquest museu de Santa Cristina d'Aro amb la presència del president d'aquest organisme, Domenico Dante, i el vice-president, Gerrit Brengman. La decisió es va prendre per unanimitat de tots els membres del jurat.

L'il·lusionista Xevi ha dedicat la seva vida a la màgia, fet que li ha permès reunir una col·lecció d'objectes, com ara baralles, pintures, aparells de màgia de diferents èpoques i objectes curiosos que es poden veure al museu, únic a l'estat espanyol i un dels més importants dels sis que hi ha a nivell mundial.

La seva trajectòria és la d'una persona polifacètica, que va començar amb 14 anys actuant dalt d'un escenari i que va continuar dedicant-se al món de la màgia, com a il·lusionista però també com a autor de llibres -va escriure el primer llibre de màgia en català "El meu món màgic" i "Petita història de l'il·lusionisme". També va actuar en programes de televisió, set pel·lícules i anuncis publicitaris

A dia d'avui encara manté el Rècord Mundial i Rècord Guinness de conducció de cotxes amb els ulls tapats, una proesa aconseguida l'any 1969 des del Monestir de Montserrat fins al Saló de l'automòbil de Barcelona. Entre els guardons que ha rebut, destaca la medalla d'or de la societat de màgia espanyola i l'estrella d'or del Magic Circle d'Anglaterra.